Sponsoreret!

Der kan være mange faktorer, der spille ind, når det kommer til at skabe et effektivt og behageligt arbejdsmiljø. Heriblandt er især ventilation vigtigt at tænke på. Dårligt miljø gør det svært at være effektiv og initiativrig, og det kan i høj grad ende med at gå ud over det ansattes præstationer. Det kan derfor godt betale sig at sørge for, at der er styr på indeklimaet på arbejdspladsen.

Sundere for medarbejderne

Det er vigtig at passe godt på de ansatte i en virksomhed. Dårligt miljø kan gå ud over deres daglige arbejdsglæde, men også deres fysiske helbred. For varmt og stillestående luft kan være med til at give hovedpine og andre ubehagelige symptomer, og disse ting går ikke kun ud over de ansattes ydeevne, men også deres motivation og arbejdsglæde, og i værste fald kan det i længden komme til at betyde, at de ansatte vælger at lede efter et nyt job.

Kontorer har ofte mange mennesker, der sidder forholdsvist tæt og arbejder i mange timer ad gangen. Dette kan give et meget indelukket miljø. Dårlige lugte kan udvikle sig, og kontorerne kan generelt komme til at føles for varme eller som om, der ikke er nok ilt i luften. Dette er især tilfældet på mindre kontorer, men det kan sagtens også være et problem i større lokaler og bygninger. Sørg derfor for at holde øje med dette, og hvis der er problemer, så overvej at installere komfortventilation, der kan give et langt mere behageligt indeklima og arbejdsmiljø for de ansatte.

Mere energi i hverdagen

At arbejde et sted med god ventilation og frisk luft kan være med til at booste det daglige energiniveau. Med mere effektivitet og mere motivation kommer dette til at kunne mærkes på præstationerne fra de ansatte. Indelukkede og for varme miljøer kan virke søvndyssende og gøre det svært at holde energien oppe, så ventilation kan virkelige ende med at gøre en stor forskel.

Med mere energi er der større sandsynlighed for, at medarbejderne føler sig friske og klar på nye og udfordrende opgaver. Det kan være med til at give et generelt højere overskud og et løftet humør på arbejdspladsen.

Spørg ind til de ansattes behov

Hvis du ikke selv sidder på det fælles kontor eller kun er der sjældent, kan det sagtens være, at indeklimaet ikke er noget, du lægger mærke til. Sørg derfor for at få spurgt ind til medarbejdernes behov og meninger. De er der hver dag, og kan give dig et langt bedre billede af, om der mangler ventilation eller ander ting for at gøre miljøet mere optimalt for dem, der sidder der.

Gør det til en vane at spørge medarbejderne hyppigt om der er noget de mangler, eller ønsker kunne være anderledes. Ofte er ventilation måske ikke noget, man lige tænker på, men det er en vigtig ting at være opmærksom på. Sørg derfor også for at få spurgt ind til, hvad de synes om temperaturen og luften på kontoret, og om de tror, ventilation ville være en god tilføjelse til arbejdspladsen. Det kommer uden tvivl til at skabe langt mere tilfredse og effektive medarbejdere, der både får et behageligt miljø, men som også føler, at der bliver taget hånd om deres velvære.