Vand er noget af det vigtigste i verden, det er en af de få ting, der både kan ødelægge og få ting til at gro. Som menneske er vand uundværligt, og det er derfor vigtigt at huske at drikke nok. Foruden overlevelse har det også andre fordele at drikke nok vand, en af dem er, at vi får en mere ren hud, en anden er at det bidrager til træning af både krop og hjerne, ja der kunne nævnes et utal af forskellige fordele. Vand holder os i hvert fald sunde og hydrerede, hvis vi drikker det i de rigtige mængder og på de rigtige tidspunkter. Voksne skal drikke omkring 2 liter vand om dagen og børn en smule mindre, da de vejer mindre end voksne. Det er vigtigt, at ens indtag af vand bliver fordelt nogenlunde ligeligt over hele dagen. Men hvordan husker og sørger vi for at nå det niveau, der skal til for at holde os sunde. Her er samlet tre ting der kan hjælpe dig.

Apps hjælper dig med at huske

En app kan være et godt værktøj i ens bestræbelser på at drikke nok vand. De fleste mennesker har mobilen lige ved hånden, og derfor kan en app hjælpe med at fortælle, hvornår du skal drikke vand, og hvor meget du skal drikke. På Google Play og Appstore findes der mange forskellige apps, der kan hjælpe med dette formål, nogle er informative og andre prøver at gøre det til en leg. Men med det store udvalg, findes der helt sikkert også en til dig. Søg efter ”vand” der hvor du henter dine apps til mobilen, og find en der passer til dig.

Hav altid en drikkedunk ved hånden

For nogen kan det være en udfordring at drikke vand gennem hele dagen, fordi de simpelthen ikke har vand i nærheden. Løsningen på denne udfordring er selvfølgelig en drikkedunk. Er du fornuftig, så investerer du, og tager dig tid til at finde en ordentlig drikkedunk. Der er højest sandsynlig flere millioner forskellige dunke i mange forskellige designs og i mange forskellige farver. Du kan få en med logo, og nogle tilbyder endda, at du kan få dit eget logo eller egen tekst på. Så er du sikker på at have en drikkedunk, der er helt unik, som kan hjælpe dig med at få drukket nok vand.

Rutiner er et stærkt og vigtigt værktøj

Mange bække små giver en stor å. Kan du i løbet af dagen få lavet nogle faste rutiner med at drikke lidt vand, så kan du uden problemer få den mængde vand, du skal. Gør det til en rutine at drikke et glas vand, når du vågner, et glas til alle måltider og et hver gang du børster tænder. Hvis du kæder din nye rutiner sammen med noget, du gør i forvejen, så er det nemmere at huske. Får du gang i dine nye rutiner og gør det til en vane at drikke vand, kan du uden problemer nå det niveau, du skal.