Annonce

2020 bliver med al sandsynlighed et stort år for Apple, og nok særligt for iPhone. 2020 kan blive året hvor Apple gør op med seks års designtradition og muligvis leverer den største iPhoneskærm til dato. Her er alt hvad du bør vide om dette års nye iPhone.

Nyt design

Hvor iPhone 11 primært trak overskrifter for sit nye kameradesign, er den helt store spekulation om 2020s iPhone dens design. Ser man bort fra det nye kamera, var der ikke meget der skilte iPhone 11 fra iPhone X når det kom til udseende. Dette kommer dog nok til at ændre sig i 2020, hvor der forventes et radikalt skift i iPhone-design.

Siden iPhone 6 kom ud i 2014, har Apple på tværs af alle top-iPhone-modeller, holdt fast i en central ting ved designet: de afrundede kanter. Dette forventes at blive ændret i 2020, hvor designet vil gå over til et mere lige look. Dette vil vække mindelser om iPhone 4 og 5, samt de nye iPads, der alle har mere lige kanter.

De nye iPhones bliver nok også tyndere – 10% tyndere end iPhone 11. På fronten bliver der nok ikke de store forandringer. Mange har spekuleret om Apple ville afskaffe den såkaldte ”notch”, indhakket i skærmen hvor frontkamera og sensorer sidder, men der bliver nok højst tale om en formindskelse af den.

Ny modelserie og nye skærme

Foruden det nye design, kommer der nok et nyt udvalg af modeller. Det forventes at de tre iPhone 11’ere bliver til fire modeller. Størrelsesmæssigt vil der være en mindre end 11 Pro, to der matcher størrelserne af 11 Pro og 11 Pro Max, og en der vil være større end alle 11’ere. Der spekuleres i en skærmstørrelse på 6,7 tommer – den største i iPhonens historie.

Alle modeller forventes at komme med OLED display – igen en first i iPhonehistorien. Helt nyt på skærmfronten er dog, at Apple måske vil gå fra 60 til 120Hz refresh-rate. Dette vil give telefonerne bedre reaktionsevne, og brugerfølelsen vil være mere glidende og elegant. Alle modeller forventes desuden leveret med 5G-kompatabilitet.

Hvad er barnets navn?

Hvad navnet for denne nye serie skal være, spekuleres der også på. iPhone X efterfulgtes af Xs og Xr, men det helt nye design indikerer, at der ikke bliver tale om en 11s, men en helt ny 12’er. Dog har det i de seneste par år været svært at forudsig Apples navngivning, så alt bør tages med et gran salt.

Hvad de individuelle modeller skal hedde, er endnu sværere at svare på. Apples formodede overgang fra tre til fire modeller, gør det svært forudsige, men muligvis fortsætter distinktionen mellem normal og ”Pro”, evt. med et ”Max” puttet bagpå. Dermed kan det hurtigt blive 12, 12 Max, 12 Pro, og 12 Pro Max, men dette må tiden vise.

Covers og farvevalg

De nye iPhones forventes præsenteret til Apples årlige september-præsentation, en præsentation der typisk byder på nye iPhones. Dette sætter altid gang i en række spekulationer fra producenter af tilbehør til iPhones – særligt producenter af covers.

Den formodede nye form på iPhone 12 vil betyde helt nye coverdesigns, og mange vil sikkert prøve at være først til at få mest ud af det nye design. De mere lige kanter, vil for eksempel kunne give flere muligheder i forhold til kontrastfarver mellem bagside og kanter.

En stor ting for covers til iPhone 11, og særligt 11 Pro-modellerne, var de nye farver. Den nye Midnight Green til 11 Pro og 11 Pro Max, var en super populær mulighed, og betød at mange gik efter transparente covers, for at kunne vise den nye farve. Om Apple leverer nye farver på iPhone 12 må tiden vise, men coverproducenter venter i så fald i spænding.