Printerbranchen anvender pusherlignende metoder, når de sælger printere. Printerne sælger de til gengæld til stort set kostpris, for at slå konkurrenterne på prisen. For fortjenesten på den enkelte printer bliver lagt højere over printerens levetid, ved at sælge originale printerpatroner med en svimlende høj avance.

Gillette gør det! Oral-B gør det. Sælger deres barberskrabere og elektriske tandbørster til lavpris, for at kunne tjene kasse på at sælge henholdsvis barberblade og tandbørstehoveder med en unødvendig høj avance.

Det samme gør printerbranchen med deres printere og printerpatroner. Derved kommer de til at tjene meget mere på den enkelte printer i løbet af dens levetid, i forhold til hvis de havde solgt printeren med en normal avance.

Så mens printerbranchen danser limbo med deres printerpriser, stiger prisen på forbrugsstofferne i takt med, at der kommer mindre toner og blæk i patronerne. Det øger fortjenesten yderligere i et allerede presset marked.

Lille firma gør op med kunstigt høje avancer

Fremgangsmåden har længe været lige så almindelig kendt, som at du kan købe uoriginale eller kompatible – som forhandlerne af dem kalder dem – printerpatroner meget billigere end de originale. Det har printerproducenterne altid advaret mod, fordi de mente, at de uoriginale patroner var i for dårlig kvalitet.

Det var de også en gang. Men i dag anvendes der udstyr med præcis samme nøjagtigheder og mikrometerpræcision, som de originale fabrikker anvender. De sælges fra små specialbutikker på nettet som f.eks. INKPACK.

Her kan du købe et helt sæt printerpatroner med alle farver til lavpris og tilmed få rabat, hvis du køber flere sæt på en gang. Det lyder for godt til at være sandt! Men den er god nok.

F.eks. kan du købe 4 af den samme tonerpatron til en HP LaserJet 1300 til samme pris, som en enkelt original. Tonerpatronen hedder HP 13A og kan købes her.

Tilsvarende kan du få et helt sæt tonerpatroner til mange af HPs populære farvelaserprinter til samme pris, som hvis du købe en af printerens fire farver originalt. Så anvender din printer et sæt HP 125 patroner, kan de købes billigt her.

Det samme gælder tonerpatronen HP 130, som fås samme sted. Den er meget udbredt i HPs multifunktionsmaskiner. Det helt vanvittige er, at du kan bestille 4 sæt for 3 sæts pris – og stadig købe dem til under prisen for et sæt originale tonerpatroner.

Det gør sig også gældende for tonerpatronen til den professionelle HP LaserJet 200, der står på mange kontorer herhjemme. Den hedder HP 131 og købes i samme webshop som de andre.

Så vil du stoppe printerproducenternes ublu forretningsmetoder, skal du købe compatible printerpatroner, næste gang din printer løber tør for farve.