Når der skal laves ny indkørsel, er der mange parametre, du skal være opmærksom på, da det ikke blot handler om at få lagt nogle tilfældige fliser.

Først og fremmest skal du sørge for, at de gamle sten bliver fjernet, og at underlaget graves væk, så det er klar til nyt. Dog kan det undersøges, om det tidligere underlag er i stand til at holde yderligere, da det så måske ikke er nødvendigt at skifte det. Udover dette er det også vigtigt at få valgt de rette fliser til indkørslen, så den kommer til at se ud, som du ønsker det, og så den kommer til at passe til boligen.

Sådan vælger du de rette fliser

Når du skal vælge nye fliser, kan det være en fordel at finde og bestille dem i god tid, men hvis ikke du har været i god tid eller får brug for fliserne før tid, kan det være en fordel at finde en forhandler, der tilbyder omgående levering, så du hurtigt kan komme videre med projektet.

Når du skal vælge fliser, skal du primært være opmærksom på tre ting:

  • Farve
  • Størrelse
  • Robusthed

Farven skal stemme overens med behov og med boligens udseende, og størrelsen skal overvejes i henhold til, hvor mange linjer der ønskes skabt og behov. Robustheden er også særdeles vigtig, når der er tale om indkørsel, fordi de skal kunne holde til belastning fra biler og andet, der skal være i indkørslen.

Sørg for et ordentligt fundament

Når man skal opbygge lag til fundament, er der mange ting at tage højde for. Der skal laves bundsikring, godt bærelag og kantsikring, således fliserne har et ordentligt underlag. Dette kan med fordel undersøges yderligere, såfremt det ikke er noget, du har kendskab til, eller du kan få hjælp af professionelle for at sikre, at det udføres korrekt.