Livet går sjældent, som man håber eller regner med, og derfor er det også svært at forudse, om at pludseligt ender i problemer, hvor man ikke har muligheden for at betale sine regninger og lignende. Bliver ens hverdag vendt op og ned, så kan man være nødsaget til at tage store og nødvendige beslutninger på kort tid. Her kan du få gode råd til, hvordan du undgår at blive en dårlig betaler.

 

Tag et kig på din økonomi

Det er langt fra alle, der har 100 % styr på, hvad ens penge går til, og hvilke regninger man egentligt betaler. Man er vant til, at der på et tidspunkt går penge ind på kontoen, og før man ved af det, er mange penge igen væk, fordi de er gået til regninger, husleje og mad. Tjekker man ikke regelmæssigt op på sin økonomi, så opdager man heller ikke, hvis man egentligt bruger penge på noget unødvendigt.

 

Derfor kan det være en god idé at tage et kig på din økonomi, hvis du pludseligt ender i en situation, hvor du ikke har ligeså mange penge at gøre med, som du plejer. Går du ned i løn, eller mister du helt din indkomst, så kan det være en god idé at skære helt ind til benet, indtil du kommer i arbejde igen eller får en indkomst. På den måde undgår du at blive en dårlig betaler. Få eventuelt hjælp på denne hjemmeside.

 

Se muligheder fremfor begrænsninger

Det kan være svært at bibeholde et positivt humør og en positiv tilgang til livet, hvis man pludseligt møder meget modstand. Når tæppet under en bliver hevet væk, og når hverdagen som man kender den forsvinder, så kan det være svært at finde hoved og hale i, hvordan man skal få stablet en ny tilværelse på benene. Lige meget hvad er det vigtigt, at du ser på mulighederne fremfor begrænsningerne. Måske har du nogle kompetencer, som kan hjælpe dig på rette vej, måske har du et stort netværk eller måske har du andre muligheder i forhold til at komme i gang igen.

 

Tag ansvar

Det lyder hårdt, men det er vigtigt at gøre. Hvis ikke du tager ansvar for dit liv og din situation, så kan det være rigtigt svært at vende den til det bedre. Vælger du eksempelvis at låne penge, hvis du akut kommer til at stå og mangle nogle, så er det vigtigt, at du hurtigt muligt finder en plan, så du undgår at blive en dårlig betaler. Når du først har fået status som en dårlig betaler, vil det være svært at komme af med igen, og det er noget, som du skal huske på i sekundet, du skriver under. Jo hurtigere du får din situation på rette vej igen, jo hurtigere kan du også få tilbagebetalt eventuelt lånte penge, og jo hurtigere kan du få din hverdag i trygge rammer tilbage.

 

Husk på at det hele nok skal gå

Når tingene aldrig går, som man håber eller forventer, så kan man også hurtigt blive skuffet. Jo flere skuffelser man får, jo mere trist kan man blive, og pludseligt rammer man et stort sort hul, som kan være utroligt svært at komme op ad igen. Selvmedlidenhed hjælper dig ingen vegne. Husk dig selv på at det hele nok skal gå og tag så ansvar for din situation. Der er mange måder, hvorpå man kan undgå at blive en dårlig betaler, hvis blot man ser mulighederne fremfor begrænsningerne, og hvis man blot tager ansvar for den situation, man pludseligt befinder sig i, selvom den har været forudsigelig eller ej.