Har du nogensinde gået med en drøm om at starte din egen virksomhed, men droppet det igen, fordi det virkede urealistisk? Der er ingen tvivl om, at det kræver benhårdt arbejde at starte en virksomhed, men det er for de færreste en urealistisk drøm at have.

 

Spar sammen til finansiering af din virksomhed

 

Når du starter en virksomhed, har du brug for noget startkapital, så du kan komme godt i gang. Det er penge, der f.eks. kan gå til oprettelse af et CVR-nummer, produktudvikling, branding, hjemmesidedesign m.m.

 

Hvis du gerne vil undgå at starte din tid som iværksætter ud med at skylde penge væk, skal du i gang med selv at spare penge sammen. Der er desuden noget tilfredsstillende ved at finansiere sin virksomhedsopstart selv.

 

Hvis du alligevel ender i en situation, hvor du mangler kapital, har du den mulighed at låne penge. Det kræver dog, at du gør det med omtanke og aldrig låner mere, end du kan betale tilbage. Hvis du vil undgå at ende i gældsproblemer, skal du huske at sammenligne lån ved f.eks. at kigge på ÅOP. Lån 150000 her f.eks.

 

Lad ikke dine nedture begrænse dig

 

Som nystartet virksomhed kan det nærmest ikke undgås, at du støder på udfordringer og nedture. Der vil altid være perioder, hvor tingene ikke går som planlagt. I den slags perioder må du altid huske på ikke at give op. Det er, når du rejser dig fra den slags situationer, at du lærer en hel masse og bliver klogere.

 

Sæt realistiske mål for dig selv

 

Du har selvfølgelig et mål om, at din virksomhed skal blive en succes. Dog må du aldrig forvente, at det sker fra den ene dag til den anden. Eller fra det ene år til det andet. Det kan tage rigtig lang tid, så det er nødvendigt at have tålmodighed og realistiske delmål.