En varm sommer kan hurtigt blive helt uudholdelig, når man bor i et hus eller en lejlighed, der har sydvendte vinduer. Hvis man i tillæg har energivinduer, kan man virkelig få fornemmelsen af, at bo en sauna. Der findes heldigvis en god løsning, for dig der gerne vil gå en varm sommer i møde, med muligheden for levelig temperatur indenfor. Her kan du læse om hvordan. 

Hvorfor bliver det så varmt?

Der kan være flere grunde til, at det bliver så varmt i netop dit hus eller din lejlighed. Det kan komme af, at du har sydvendte vinduer, der solen står på hele dagen. Når solen står lige ind af vinduerne, så når den også, at varme det hele godt op. Det er som en sauna der får lov til, at langsomt varme op over længere tid. I takt med at solen bliver stærkere henad eftermiddagen, bliver varmen i dit hjem også langt mere intens. Det er også et kendt faktum, at solen varmer vinduesglassene op, og derfor skal du finde en løsning, der kan reflektere solen, inden den varmer dine vinduer op. Hvis du har tagvinduer, kan solen også skinne ned i dit hus eller din lejlighed, med fuld styrke hele dagen. Det siger næsten sig selv, at det kan blive varmt.

Det er ikke rart at blive for varm i sit eget hjem. Selv hvis du har gardiner, der holder solen ude, så er det ikke rart at blive indenfor i mørket hele dagen. Det er også desværre sådan, at selv hvis du har gardiner, så bliver dine vinduer varme og varmer din lejlighed eller dit hus op. For at undgå varmen, skal du derfor stoppe reflekteringen af solen udenfor udefra.

Har du enerigvinduer?

Hvis du har energivinduer, så er der ekstra stor chance for, at du har problemer med varme om sommeren. Det giver selvfølgelig et positivt udslag på din varmeregning, at vinduerne er gode til at holde på varmen, men i en varm sommer, er det ikke ideelt. Det er simpelthen fordi, varmen slipper ind gennem hele vinduet, men kan ikke komme ud igen. Det kan potentielt gøre indeklimaet uudholdeligt, i de varmeste måneder.

Det er rart at energivinduerne bidrager til at holde på varmen og gøre din bolig grønnere, men det er bestemt ikke rart når det bliver mere end 30 grader indenfor, når solen skinder. Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, der ikke er for invaderende en løsning. Heldigvis findes der råd.

Solfilm er løsningen på de varme vinduer

Der er mange, der tyr til solfilm som en løsning på de varme vinduer. Solfilm er en smart løsning, der skal være med til at sikre, at vinduerne ikke bliver for varme om sommeren. Det er dog ikke bare at montere solfilmen og håbe på, at det bliver koldere, for man risikerer faktisk at vinduerne sprækker, hvis man ikke monterer filmen rigtigt.

Glas har det med at sprække, hvis det bliver for varmt, til trods for at glas er produceret under ret høj varme. Det sker også, hvis vinduet bliver overophedet. Men hvorfor bliver vinduet overophedet, hvis du monterer solfilm? Det findes der et enkelt svar på. Det kommer nemlig helt an på, hvordan du monterer solfilmen. Der er mange der tror, at de skal montere solfilmen på insiden af vinduerne, men det er ikke tilfælde. Hvis du monterer solfilmen på insiden, risikerer du faktisk, at varmen bliver fanget mellem solfilmen og vinduet og bliver overophedet og sprækker.

Monter solfilm rigtigt

Derfor er det helt essentielt, at man monterer solfilmen rigtigt. Det gør man, ved at montere den udvendigt, så den kan reflektere solen væk fra vinduerne, uden at varmen bliver fanget mellem vindue og film.

Solfilm til udvendig montering kan udgøre hele forskellen, når det kommer til at holde din lejlighed sval og dejlig, gennem sommeren. Solfilmen reflekterer nemlig solstrålerne væk, og sørger for, at vinduet ikke bliver opvarmet på samme måde, som når du ikke har solfilm. Solfilm kan også gøre det tryggere at være indenfor, fordi den afviser en stor prosentandel af de medfølgende UV-stråler, der er skadelige for vores hud, men også for tøj og møbler. Hvis man har store vinduer, har man måske lagt mærke til, at møbler, ting og tøj er falmet over tid, og det kan solfilm i den grad afhjælpe.

Solfilm til udvendig montering er perfekt for dig, der vil have levelige temperaturer indenfor i dit lyse, dejlige hjem, også om sommeren. I tillæg er det en rar bonus, at solfilmen også afviser skadelige UV-stråler, så man ikke altid skal rende rundt med solfaktor indenfor i sit eget hjem.

Solfilm til et vindu på 150×150 cm, koster omkring 400-800 kr, afhængig af hvad slags type solfilm du vælger. Det er en god investering, hvis du gerne vil gøre det leveligt i dit hjem om sommeren, og samtidig kunne få nytte af energivinduernes gode egenskaber i de kolde måneder.