Der er så meget fokus i disse dage på klimavenlighed, samt hvordan, man som ene forbruger og borger kan gøre en aktiv forskel i denne sag. Der er selvfølgelig ikke ét svar herpå, eftersom de fleste mennesker har deres egen personlige version af, hvad de ønsker at gøre for at leve mere i tråd med klodens og menneskers fremtidsbehov. Dog kan der stadigvæk godt være nogle nemme tips, som kommer alle til gavn i kampen for klimaet, så læs med her og bliv inspireret i klodens navn. 

Kør på elcykel i stedet for bil

Det kan være så mageligt at tage bilen, når man skal købe ind efter en travl dag på jobbet, eller når man skal skynde sig at hente børnene i institution. Det er selvfølgelig også på sin plads, når børnehaven er ved at lukke eller man bare er super træt og skal have mad på bordet hurtigt til hele familien. Dog kan man godt vænne sig til at køre på en elcykel og lægge sine indkøb i weekenden og på tidspunkter, hvor man ikke tyer til den nemme og mere forurenende løsning. Leder du efter en elcykel, kan du med fordel se på bedste elcykel her, så du kan finde den allerbedste indenfor sin kategori. Det kan samtidig være en tidsbesparelse at vælge elcyklen fremfor bilen, fordi du så slår to fluer med et smæk, og kan motionere mens du cykler hen til supermarkedet, børnehaven eller forældremødet. 

Skift varmekilden i sommerhuset eller huset

Har I et sommerhus eller et hus, der kører på dyre radiatorer eller gas, kan det nu være på høje tid, at du skifter denne varmekilde ud med en luft til vand varmepumpe. Denne varmepumpe er langt mere CO2 venlig, samtidig med, at den forbruger luft til vand metoden, og dermed undgår du at bruge fossile brændstoffer, som jo gerne skal udfases hurtigst muligt. En luft til vand varmepumpe er også nem at installere og kan også fungere som aircondition om sommeren, hvor vi efterhånden oplever højere og højere temperaturer, hvor vi har brug for at blive kølet ned indendørs. Huset kan også nemt få installeret en sådan luft til vand varmepumpe, der tændes og slukkes via en fjernbetjening.

Kontroller varmen via en app

Det er en smart løsning, hvis I har et sommerhus, hvor I ikke er konstant. Her kan I styre varmen, tænd og sluk, via en app, hvor I kan slukke for varmen, hvis I glemmer det, efter I er taget afsted, eller I kan tænde for den et stykke tid inden I ankommer, så der er dejligt varmt ved ankomst. Der er ikke noget værre end at komme til et gennemkoldt hus, der har stået i lang tid uden opvarmning. På denne måde skåner I også huset for fugtskader samt giver jer selv et ordentligt indeklima for lunger og luftveje.