Fysioterapi er en type terapi, som fokuserer på, hvordan kroppen bevæger sig. Der er altså fokus på både muskler, led, knogler, nerver og alle de andre dele af kroppen, som spiller en rolle. Du kan sagtens tage til fysioterapi, selv hvis der ikke er noget specifikt galt med din krop. Terapien kan nemlig hjælpe med helt generelle ting.

Det kan fysioterapi fx hjælpe med

Behandlingerne kan fokusere på alt fra små til store problemer. Jo mindre skaden er, jo færre behandlinger har du sandsynligvis brug for.

Sportsskader. Det er meget almindeligt at tage til en fysioterapeut, hvis du har en sportsskade. Det kan for eksempel være en overbelastning af led eller muskler.

Generelle skader. Det kan også være, at du har ondt i enten dine muskler eller led uden at vide hvorfor. Med fysioterapi kan du finde årsagen til smerten og behandle den.

Alt andet. Generelt kan fysioterapi bruges som behandling af et væld af forskellige ting. Det er for eksempel meget normalt, at kræftpatienter tager til genoptræning. Også gigtpatienter kan få meget ud af at tage til en fysioterapeut.

Det består en behandling af

Behandlingerne er ofte individuelle og personlige. Når du tager til din første behandling, vil I sandsynligvis i fællesskab nå frem til den behandling, som passer bedst til dig. Det kommer nemlig an på din skade eller smerte samt dit mål.

Det er meget normalt, at behandlingen er en form for træning. Det kan for eksempel være, at du skal lære at gå på en anden måde eller få flere rygmuskler. Træningen kan sagtens foregå som holdtræning. Det kan ofte være rart at møde andre mennesker, som kæmper med nogle af de samme ting.

Behandlingen omfatter dog også helt general vejledning. Der er nemlig ingen grund til at behandle skaden, hvis du fortsat laver de samme fejl som før. Så kommer den nemlig formentlig bare igen.

Der findes også diverse apparaturbehandlinger. Det er eksempelvis trykbølgebehandlinger. Denne type behandling kan hjælpe med arvæv, betændelser eller noget så alment som en tennisalbue.

Apparaturbehandlinger bruges ofte, når almindelig træning ikke har gjort en forskel.

Sådan finder du en god fysioterapeut

En god fysioterapeut skal være uddannet. Der findes flere forskellige uddannelser. Det vigtigste er, at de er uddannede sundhedspersoner. Hos Frederikssund Fysioterapi arbejder der kun autoriserede sundhedspersoner.

Det kan også være en god idé at kigge på lokale behandlere. Bor du for eksempel i Frederikssund, kan du vælge en klinik, som ligger i Frederikssund. Så er der også større sandsynlighed for, at du kender nogle, som er blevet behandlet samme sted. De kan fortælle dig lidt, om hvordan det er der.

Sørg for at klinikken kan hjælpe lige netop dig. Det kan du gøre ved at ringe til dem. Hør hvad de kan hjælpe med og forklar din egen situation. Hvis de virker tøvende og ikke kan give dig eksempler på, hvad der kan hjælpe, er det sandsynligvis ikke det rigtige sted.

Se deres anmeldelser. Du kan se anmeldelser mange steder på nettet. Nogle klinikker har også en underside på deres egen hjemmeside, hvor du kan se, hvad andre patienter mener.