Annonce

Hvis du gerne vil investere nogle af dine penge, så er det faktisk ikke så kompliceret, og tidskrævende som du måske går rundt og tror.  I dag findes der flere gode online platforme, hvor du med få tastetryk kan være i gang. Der er alligevel nogle overvejelser du skal gøre dig, inden du går i gang med dine investeringer.

Investeringer- er det noget for mig?

Inden du begynder at investere dine penge, skal du først overveje hvad du kunne tænke dig at investere i, hvor meget du har lyst til at investere og hvor høj risiko som giver mening for din økonomi. Der er selvfølgelig altid risiko forbundet med det at investere i noget, men du kan heldigvis selv vælge om dine investeringer skal være forbundet med høj eller lav risiko. Hvis du investerer online, som er den billigste måde, findes der også flere softwareprogram som er designet, for at hjælpe med at mindske din risiko for tab.

At investere, kræver at man har noget at investere. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad dit mål med investeringerne er, og hvad slags form for investering, som passer din økonomi og temperament. En god ide er altid at investere i noget du ved noget om, eller har lyst til at vide mere om.

Hvad skal jeg investere i?

Der er mange muligheder for investeringer i dag. Hvilke som passer dig, afhænger selvfølgelig af din økonomi, og dine interesser. Aktier og ejendom er stadig en af de store investeringsmuligheder, men der er også andre alternativer, som f.eks. kryptovaluta og crowdlening.

Kryptovaluta, som mange har kastet sin interesse over gennem de seneste år er, kort fortalt, en digital valuta som er uafhængig af pengeinstitutter og centralbanker. Ligesom ved aktiehandel er det udbud og efterspørgsel som påvirker værdien. Den mest brugte kryptovaluta er Bitcoin.

En anden måde at investere sin penge er via crowdlending. Crowdlending går i korte træk ud på, at du som privatperson låner dine egne penge ud, via en online platform. Du kan låne penge ud til både virksomheder og privatpersoner. Ligesom ved banklån, aftaler man rente, og en tilbagebetalingsplan. Hvis du skal investere dine penge i crowdlending, skal du starte med at finde en god online platform. Der er i dag en række forskellige crowlending platforme på markedet. Som start, kan det derfor være en god ide at starte på en af dem og bruge noget tid på at blive klogere på hvad crowdlending er for en investeringsform, inden du finder din favorit-platform.

For at få en ide om hvad crowdlending drejer sig om, kan du starte med at læse denne anmeldelse af crowdlending-platformen Fast Invest.

Investering for alle

Hvis du investerer dine penge, så er sandsynligheden stor, for at du har flere penge når du bliver ældre, end hvis pengene stod i banken. Hvis pengene står på en konto, kan inflationen nemlig betyde at dine penge bliver mindre værd med tiden.  Det vigtige er at du altid investerer pengene, så de passer til dit personlig syn på afkast, risiko og investeringshorisont.

Inden du begynder at investere, er det derfor en god ide at tænke dette igennem, enten ved at researche på egen hånd, eller i samtale med en investeringsrådgiver.