Er du ikke vild med havearbejde, er det vigtigt, at du sørger for at skabe en nem have. Det kan du gøre ved at anskaffe en robotplæneklipper, så du ikke skal slå græsset, og at vælge nemme planter og buske.

Hører du til dem, der nyder at kunne bruge tid i haven med at grille, dase i solen og lege med børnene, men som ikke synes, at det er specielt spændende at skulle udføre noget arbejde i den? I det tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at indrette haven, så den er så nem for dig at holde som muligt.

En græsplæne giver mulighed for at bruge haven på mange måder, men den kræver også en del vedligeholdelse. Hver uge i sommerhalvåret skal du slå græsset, så det ikke bliver for højt og vildt. Det kommer derfor til at tage tid fra alle de andre aktiviteter, du også gerne vil i haven.

For at slippe for at skulle rundt med plæneklippere hver uge er det en god ide for dig, at du køber en robotplæneklipper. Den kan køre rundt i haven og klippe græsset helt på egen hånd. Dermed kan du have en flot og veltrimmet plæne – uden selv at skulle lægge noget arbejde i det. Læs mere på koldingsbedsteservice om robotplæneklippere.

Vælg nemme planter og buske

Udover at have en robotplæneklipper kan du også gøre havearbejdet nemmere for dig selv ved at vælge nemme planter og buske. Har du blomster i dine bede, der har brug for meget pasning og omsorg, kræver det selvfølgelig langt mere tid af dig, end hvis du vælger nogle hårdføre blomster, der er tilpasset til det danske klima. I det tilfælde behøver du ikke at tænke på at vande dem, og du kan i langt de fleste tilfælde bare give dem gødning en gang om året, så kan de klare resten selv.

Det er også meget populært at kunne dyrke noget i sin have, som du kan spise. Men en køkkenhave tager lang tid at etablere og passe. Du skal luge ukrudt, hyppe kartoflerne, holde skadedyr væk og mange andre opgaver. Hvis du gerne vil dyrke noget i haven, som du kan spise, er det en langt bedre ide for dig, at du planter bærbuske. De kan stort set passe sig selv. De skal bare beskæres lidt en gang imellem.

Der er altså masser af måder, hvorpå du kan gøre din have meget nemmere. Dermed kan du få en have, der passer til den mængde arbejde, som du vil lægge i den.