Nytår er en af årets festligste aftener, der står i sjov og ballade og hyggelige stunder med venner og familie. Der er dog en i familien, der ikke syntes nytåret er særligt fedt. Det er hunden.

Rigtig mange hunde bliver “hunderædde” nytårsaften. Særligt lysene og bragene gør hundene bange, og hvis de oplever lugtene fra krudt, ild og aske, så bliver det hele værre. Nytår er en rædsom nat for rigtig mange hunde!

Sådan gør du nytårsaften til et godt hundenytår

Nøglen til et godt nytår for hunden er tryghed. Hvis du allerede har holdt nytår med din hund, så har du allerede gjort dig nogle erfaringer med din hunds reaktioner på nytårsaften. Nogle hunde påvirkes kun i meget lille grad, andre hunde påvirkes relativt meget og så er der de hunde, der reagerer ekstremt voldsomt. Sidstnævnte hunde, der vil jeg sig, at her kan det være en rigtig god ide, at komme væk fra byen og dens uendelige række af eksplosioner og lysglimt. Find dig et fint lille hundebur her: https://www.billige-hundebure.dk/ – pak bilen og find et stille og roligt sted ude på landet, hvor I kan holde et hyggeligt og ikke så gruopvækkende nytår for hunden! Det er det bedste du kan gøre for hunde, der bliver ekstremt stresset af nytåret.

Hunde med lidt eller moderat stress nytårsaften

Hvis du vurderer din hund godt kan være med til nytårsaften derhjemme, så kan du gøre nogle af følgende ting.

Lad hunden være tæt på dig!

Nogle gange kan det være nok at hunden er nær ejermanden. Det skaber en god mængde tryghed for hunden.

Distraher hunden med det normale

Ofte kan det være en god ting at lade fjernsynet køre lidt højere end normalt eller spille lidt højere musik end normalt. På den måde, så bliver lyden fra fyrværkeriet mindre gennemtrængende! Hav meget lys tændt, så det ikke alt der bliver oplyst ved fyrværkeriets lysglimt!

Lad hunden være bange

Det er ok at hunden er bange. Lad være med at skælde den ud fordi den er bange. Vis gerne at I ikke er bange. Hvis hunden gerne vil gemme sig under sofaen eller i kælderen eller hvad det nu kan være, så lad den gemme sig. Forhold jer naturligt og roligt – det smitter af på hunden!

God jul og godt nytår til alle jer med hund!