Danskere på arbejdsmarkedet er elle vilde med at studere og udvikle sine færdigheder og viden. Forhandlingerne om hvor vidt man skal være låst i sin ene uddannelse, er nu for alvor igang. Hvis man får muligheden for videreuddannelse, er det med at gribe den. Det gør kun en mere eftertragtet på arbejdsmarkedet. I Danmark er det særligt ledere der vælger at videreuddanne sig, så de bedst muligt kan bidrage til virksomheden.
Videreudvikling som leder
Det kræver hårdt arbejde og engagement at blive en god leder, og de fleste af de nødvenduge egenskaber kan læres, hvis du er villig til at lægge en indsats. Hvi sdu har høje ledelsesmæssige ambitioner inden for it eller andre områder, har du brug for bestemte lederkompetencer. Hvis du ikke regelmæssigt videreuddanner dig i dit marked og i dit speciale, vil du hurtigt blive efterladt i støvet. Gør status over dine kompetencer for at finde områder, du har brug for at forbedre, og læg indsatsen der.
Måske har du brug for at lære mere om de forretningsmæssige aspekter ved din virksomhed eller forbedre dine evner til at tale i store forsamlinger. Hvad end det er, så kast dig ud i det med det samme. Da du som leder fungerer som rollemodel, vil mange af dine underordnede og kolleger sandsynligvis blive inspireret til at tage læring lige så seriøst, som du gør. Amrop executive search definerer ledelsesvurdering som en struktureret, omfattende og objektiv evaluering af aktuelle kompetencer og fremtidige potentiale. Det er relateret til et specifikt sæt kriterier (stilling, rolle eller ledelsesniveau), der er baseret på professionelle og dokumenterbare observationer og foranstaltninger.
Arbejdsgiverfinansiering
En videruddannelse er en vigtig investering – både i dig selv og for den virksomhed du arbejder i. Derfor kan man til tider være heldig, at ens arbejdsgiver ønkser at bidrage til at du kan videreuddanne dig. Inden du beder din virksomhed om at få betalt et helt uddannelsesforløb, kan det være en god ide at have nogle argumenter klar for, hvorfor det lige netop er dig, der skal have en videreuddannelse. Gennemsnitligt er der 65-75% af et kursus/hold, der får uddannelsen 100% finansieret af deres arbejdsgiver
Et godt argument at tage med til arbejdsgiveren er, at vi i undervisningen tager udgangspunkt i de virksomheder, som den enkelte studerende sidder i. Det er altså konkrete dilemmaer fra virksomheden, der bruges i undervisningen. Det betyder, at du som studerende får nogle helt konkrete værktøjer, som du kan gå hjem og implementere direkte i virksomheden. Du kan læse mere om virksomhedens værdi af en Henley MBA her
Derudover kan det også være en god ide at have undersøgt følgende spørgsmål:
- Er der andre i virksomheden, der tidligere har fået finansieret en videreuddannelse?
- Er der overskud i virksomheden, både tidsmæssigt og økonomisk?
- Er du ansat i en stilling, hvor du har mulighed for efteruddannelse?
Andre finansieringmuligheder
Selv om du har forberedt dig godt, og kan argumentere for hvad virksomheden får ud af at give dig en MBA, er det ikke alle virksomheder, der vil, eller kan finansiere en hel MBA. Hvis ikke din arbejdsgiver kan, eller vil, betale for uddannelsen er der en række andre finansieringsmuligheder.
Pantsætning:
Finansiel støtte kan være tilgængelig fra regeringer, velgørenhed, virksomheder, finansielle institutioner, fagforeninger osv. Et studielån derimod kræver tilbagebetaling, men renteniveauet er ofte lavere – eller lånevilkårene mere fordelagtige end f.eks. et forbrugslån. Der findes desuden banklån, som kan gives som lav-rente studielån.
Hvis man er tvunget til selv at betale for sin uddannelse, men man er fast besluttet på at gennemføre projektet, så kan man altid få en vurdering af smykker, som man kan vælge at pantsætte at efter værdien. Tag et smut forbi Pantsat og se om muligheden for at pantsætte en værdigenstand ikke er den bedste løsning i din situation?
bruttolønsordningen:
Bruttolønsordningen går ud på, at din arbejdsgiver i første omgang betaler for din uddannelsen, idet han får skattefradrag af deltagergebyret. Det resterende beløb trækkes fra din bruttoløn, hvorved det i sidste ende er dig selv, der finansierer uddannelsen over din løn.
Legater:
Nogle skoler tilbyder egne stipendier. I visse tilfælde udbydes økonomisk støtte under konkurrencebaserede former. Foreksempel individuelle ansøgninger, som sidenhen bedømmes af en jury. Nogle skoler tilbyder desuden økonomisk fordelagtige lån.