Hvis du gerne vil lære noget, er det nemmere end nogensinde at blive bedre og klogere med alle de muligheder og al den information, der byder sig i samfundet. Hvor det tidligere måske var nødvendigt at kende nogen, som kunne lære fra sig, eller melde sig til aftenkurser i et begrænset repertoire, er udvalget af viden nu nærmest ubegrænset. I denne lille artikel har vi samlet et udpluk af de måder, hvorpå du, i bred forstand, kan blive en mere kompetent person.

Lynkursus til kørekort

Et kørekort kan betragtes som en slags adgangsbillet til en helt enorm frihed og mobilitet – hvis du har et kørekort, kan du komme hurtigt rundt overalt; også der, hvor det kollektive transportnet begynder at komme til kort. Heldigvis behøver det ikke at tage oceaner af tid at tage et kørekort. Med et lynkursus kan du faktisk få det overstået og blive klar til at køre på kun et par uger i løbet af sommerferien. Her får du et lynkursus til kørekort.

Lær at kode

Du ved det måske allerede: Det kan komme dig enormt meget til gavn at kunne kode; også i situationer, hvor du måske ikke lige umiddelbart ville regne med, at kodning kunne komme ind i spillet. F.eks. i mange hverdagssituationer. Det er nærmest en superkraft, og heldigvis bugner internettet med guides til kodning (både gratis og betalte). Vælg et sprog, f.eks. det begyndervenlige python-sprog, og sæt dig ned og sæt dig ind i det. Det kan måske være lidt vanskeligt i starten, men den investerede tid kan vise sig at være det hele værd, og mere til.

Prøv en ny sport eller lær nogle tricks

Også motorisk læring er med til at holde hjernen i gang, og så er det samtidig sjovt, og også en smule sejt at kunne nogle tricks, f.eks. at jonglere med bolde.