Snus har været brugt i mange år, præcis som cigaretter. Måske mere nu, end det har været tilfældet før i tiden, hvor det primært var almindelige cigaretter, som dominerede nikotinmarkedet. Der produceres mange forskellige typer snus nu om dage, både de lidt mere moderne slags, samt traditionel snus. Der er selvfølgelig snus med almindelig, naturel smag, men nok mindst lige så store markedsandele går til snus med forskellige typer alternativ smag. Her er en klassiker ikke så overraskende mint smag, som mange producenter har forrest i sortimentet. Præcis som med cigaretter. Som regel vil der også være andre varianter at vælge imellem, men varianter af mint synes umiddelbart at være den mest populære.

Typisk anvendelse i den generelle befolkning

Brugere er selvfølgelig lige så forskellige når det gælder snus, som med så mange andre ting. Derfor har de fleste producenter da også et alsidigt udvalg af snus, som både tæller mere milde varianter, samt dem med ekstra styrke. Samtidig har de fleste producenter som regel også en midt imellem styrke, der skaber en bro imellem snus med lavt nikotin indhold, og de ekstra stærke pakker.

I forhold til cigaretter, kan snus være en lidt mere diskret løsning. Der er ikke samme lugtgener forbundet med snus. Til gengæld kan det være hårdt ved tænderne og tandkødet. Det afhænger selvfølgelig ikke mindst af hvor ofte folk bruger det; præcis som med så mange andre ting. Opholder man sig på offentlige steder, hvor almindelig rygning ikke er tilladt, kan snus være et alternativ. Derfor er det da også langt fra et særsyn, at man ser folk bruge snus i nattelivet, f.eks. på diskoteker.

Nu om dage leveres snus som regel i hvad der ligner små te poser, der til forskel for gammeldags snus, eller skrå tobak, er lidt mere nemt at styre. Besøger man en gennemsnitlig forhandler, vil det som regel være snus i pose man finder i deres katalog. Denne moderne slags snus har stort set udkonkurreret den gammeldags type, som man næsten ikke finder på det danske marked.

En stor del af snus salget synes at være rykket ind på diverse online hjemmesider. Det er der sikkert flere årsager til, men én af de primære vil vel sagtens være udvalget. Samtidig har kunderne her nemt ved at bestille hvad de har brug for og hvad de foretrækker, og ikke at skulle bekymre sig om det igen i et godt stykke tid.