danskerne er vilde med den rå on New York inspirerede stil, som giver en helt særlig følelse og et særpræg til vores boliger. Det kan naturligvis skyldes at kontraster i boligindretningen altid har været populær. Tænk blot på kombinationen af for eksempel jern og metal, som mange møbler er bygget op omkring. I forhold til netop indretning er det rå og New York inspirerede design en flot kontrast til vores ofte hvide og lettere romantiske stil her i Skandinavien.

New York stilen er for de fleste nok en stil, hvor man foruden hele dette her ’loft-style’ look har at gøre med det er mere rå og nøgne fra huset. F.eks. murstensvægge og gulve, der har et klart cement-look. Det er netop hele det her industrielle udseende, der giver en rå karakter, som både bringer modspil ind i vores hjem, men også giver et frækt ’nej tak’ til alt det konforme, vi kender så godt.

Sådan får du selv New York stilen

Hvis du går og drømmer om, at gøre din egen indretning mere unik, så behøver det faktisk slet ikke at være så svært.

Den nøgne væg har de fleste mulighed for at skabe, da vi har mursten bagved beklædningen i vores rum. Her er det naturligvis værd at huske, at man ikke bare skal give sig i kast med gør-det-selv-projektet, medmindre man har de håndværksmæssige kompetencer

Har man ikke det, anbefaler vi at du kontakter en håndværker, som kan hjælpe dig. Så længe der ikke er elektriske installationer gemt dér hvor du vil fjerne beklædningen og blotte væggen, er det er en relativ simpel proces. Men er der elektriske installationer, skal du naturligvis være meget varsom.

I forhold til at få det rå gulv i New York stil, er der rent faktisk mange virksomheder, der har specialiseret sig i de såkaldte designgulve. Disse designgulve er de rå gulve i alt fra epoxy til cement eller microcement. Særligt sidstnævnte er et populært materiale, fordi det er nemt at arbejde med og fordi man kan lave nogle flotte spil i gulvet. Derved formand hele fornemmelsen af det rå gulv, men med mulighed for at eksempelvis komme gulvvarme i og lave flotte og behagelige overflader, hvilket naturligvis ikke er tilfældet fra de helt rå New York gulve. Til gengæld får du det bedste fra designet og kan kombinere det med moderne komfort.