Når du laver mad, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Om du er mesterkok eller bare godt kan lide at lave nye, spændende retter til familiens aftensmad, så har du brug for et solidt udvalg af både knive, krydderier og diverse køkkenmaskiner.

 

Der er ikke noget mere irriterende end at skære tomater eller andre bløde grøntsager med en sløv kniv – eller lige mangle det sidste krydderi, der gør suppen smagfuld fremfor fad.

 

Med ganske få tilføjelser – eller udskiftninger – i køkkenskabene kan du få de bedste forudsætninger for at lave lækker og varieret mad hver dag.

 

Læs med her, hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du får det ultimative køkken til kokke og andre gourmander. Du vil sandsynligvis blive overrasket over, hvor lidt der egentlig skal til. God læsning.

 

Styr på redskaber til alle årets retter

Først og fremmest skal du tage et kig på dine køkkenredskaber. Er der minimum tre gode, skarpe køkkenknive? Alt afhængig af, hvilke retter du godt kan lide at lave, så er det godt med en brødkniv, en kødkniv og en kniv til grøntsager. Det kan derudover også være en fordel med en urtekniv, en kniv til fisk samt en filetkniv.

 

Overvej, hvilke knive du egentlig står og mangler i din hverdag og ønsk dig dem fx i fødselsdagsgave eller til jul. Du kan også holde øje med diverse tilbudsaviser eller søge på nettet efter gode, solide mærker som Dick, Granton, Kai Shun, Miyabi, Vangedal, Zwilling eller Swibo. Så er du altid sikker på den bedste kvalitet.

 

Når du har styr på knivene, er det tid til at se på køkkenmaskiner og krydderier. Er der en blender til supper og smoothies og en røremaskine til hjemmelavet brød og boller? Så er du allerede et godt skridt på vejen mod drømmekøkkenet.

 

Hvis du ikke lige har råd til at anskaffe dig et arsenal af nye, lækre køkkenmaskiner, så overvej, om du kan finde billigere alternativer. Fx kan du ofte bruge en stavblender til supper og smoothies eller en almindelig elpisker til dej.

 

God mad er nydelse

En lækker ret kan gøre forskellen mellem en god og dårlig dag. Efter en travl og stresset uge med arbejde, børn og tusind praktiske gøremål, kan det være intet mindre end himmelsk at sætte sig ved et flot opdækket bord med veltilberedt mad.

 

Mad skal laves med kærlighed, siger man. Og der er noget om snakken. Det er nemt at smage forskellen på en ret, der er blevet kælet for med gode krydderier, og retter, som er blevet bikset lidt for hurtigt sammen uden at blive smagt på undervejs i tilberedningen.

 

Hvis du ofte laver mad, er det en god idé at sørge for, at du har et basisudvalg af de mest brugte krydderier. Gerne både de friske og tørrede af slagsen og gerne lidt forskellige smage fra hele verden. Så er du altid sikker på at kunne servere lækker, sanselig mad for dig selv og andre.