Lån penge online på den smarte måde

Hvis du ønsker at låne penge, så får du her en guide, der hjælper dig til at finde de bedste og billigste lån. Der er mange faldgruber, når du låner penge, både i form af, hvor du undersøger markedet, men også hvordan du vurderer de enkelte lånetilbud op imod hinanden. Heldigvis er der hjælp at hente, og indsatsen, som der er behov for fra dig, er heldigvis også begrænset.

Hvilke tilgange findes der

Som udgangspunkt kan du vælge tre løsninger, hvoraf vi vil anbefale den sidstnævnte.

Indhente tilbud selv

Vælger du denne metode, går du direkte til hver enkelt bank, fx Express Bank, Resurs, Santander eller lignende, udfylder deres ansøgningsformular og indhenter dermed et lånetilbud. Denne proces er meget tidskrævende, da du skal udfylde ansøgninger hos hver enkelt bank. Fordelen er, at du kommer ud med din ansøgning til lige præcis de banker, som du ønsker at ansøge hos.

Benyt en låneoversigtsside

Der findes mange hjemmesider der viser en oversigt over de låneprodukter, som du kan få hos en lang række online banker. Hjemmesiderne er nemme at benytte, og har også tidligere været den mest udbredte metode at sammenligne lånetilbud på. Ulempen ved disse hjemmesider er, at du ikke får personlige lånetilbud, men blot en oversigt over rentespændet den enkelte bank tilbyder, samt hvilke intervaller af beløb og låneperioder du kan vælge. Du har altså ingen ide om, om hvilket lån bankerne kan tilbyde dig.

Benyt en lånebroker

Den sidste metode, som kan anbefales er at benytte en lånebroker såsom GoLoan, som også kan hjælpe dig med at låne penge online. Der findes også andre brokers på markedet, men GoLoan er en af de få danskejede brokers.

Når du benytter en broker, afgiver du nogle få oplysninger på deres side, som distribueres ud til deres bankpartnere. Disse bankpartnere vender derpå tilbage med et lånetilbud baseret på dine oplysning. Dette er altså et personligt lånetilbud.

Ulempen ved at benytte en lånebroker til at låne penge online er, at du skal bruge lidt ekstra tid, sammenlignet med siderne der blot viser en generel oversigt over bankernes tilbud.

Tager vi den korte tid i betragtning, som du skal afsætte til at udfylde låneansøgningen, er det dog godt givet ud.

Beløbsgrænser og formål

Det er forskelligt, hvor meget de enkelte banker kan låne ud, da det er forskelligt hvilke brokers, der har tilkoblet de enkelte banker, så kan grænserne og låneformålene også variere en smule fra broker til broker. I langt de fleste tilfælde, vil det dog være muligt som min. at låne fra 20.000 kr. og op til 300.000 kr. i forbindelse med forbrugslån, og op til 500.000 kr. hvis der er tale om et samlelån.

I GoLoans tilfælde kan du dog låne helt ned til 1.000 kr. og op til 350.000 kr. I forbindelse med forbrugslån, hvilket giver en større fleksibilitet.

Hvis vi tager udgangspunkt i forbrugslånet, så er der tale om et usikret lån, hvilket er den generelle trend blandt lånebrokers, hvilket betyder, at du kan benytte lånet til lige præcis det formål, som du ønsker.

Hvad gør et online lån til et godt lån?

Når du sammenligner lånetilbud, og især online lån, er det vigtigt at undersøge, om der er tilfredse brugere hos den enkelte bank. Tidligere var det ikke unormalt, at nogle af de dyre kviklån havde dårlige brugeranmeldelser. I dag er der ikke mange af disse tilbage, men vi anbefaler alligevel at tage et kig på om der generelt er høj kundetilfredshed med det lån, som du påtænker at optage.

Derudover er det vigtigt at se på de totale kreditomkostninger, som fortæller dig den samlede pris på lånet og den månedlige ydelse, der fortæller hvor meget du skal betale hver måned. Førstnævnte er prisen på den lange bane, hvor sidstnævnte er prisen på den korte bane. Vi mener dog at begge dele er vigtige at tage højde for, før du vælger lånetilbud.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top