Står du netop overfor en større tarmundersøgelse eller en operation, hvor en effektiv tarmtømning er nødvendig for at gøre det muligt at gennemføre proceduren? Det kan lyde som en nærmest umulig opgave at tømme tarmene på kommando, og derfor kan det være en god idé at række ud efter et medicinalprodukt, der egner sig helt perfekt til formålet.

Med det professionelle lægemiddel Klyx kan du få tømt dine tarme, så du er sikker på at møde klar og veloplagt op hos din læge, så der er en bekymring mindre at skulle forholde sig til.

Hvordan virker Klyx?

Klyx er en flydende rektalvæske, der påføres i endetarmen forud for en tarmoperation eller en undersøgelse, der kræver komplet udtømning af tarmene. Væsken er med til at øge vandindholdet i afføringen og er samtidig med til at stimulere endetarmens naturlige afføringsreflekser, så du nemt og effektivt kan komme af med din afføring uden de store problemer.

Midlet påføres ved indsprøjtning i endetarmen og holdes inde i 5-10 min., inden du igen går på toilettet. For at gøre påføringen nemmere kan du evt. smøre spidsen med vaseline eller presse et par dråber ud af flasken.

Der er sjældent bivirkninger i forbindelse med brug af Klyx, men du bør dog alligevel være opmærksom på milde symptomer som fx ubehag i maven og endetarmen.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Det er vigtigt, at du ikke anvender Klyx over en længere periode, da det på sigt kan give dehydrering, elektrolytforstyrrelser og beskadige kroppens naturlige tarmhinde. Derudover bør produktet ikke anvendes til børn uden lægens anvisning. Er du gravid, kan du godt bruge produktet efter aftale med din egen læge.

Produktet anbefales ikke til personer, der i forvejen lider af:

  • Hæmorider eller analfissurer
  • Blødning eller inflammation i tarmene
  • Tarmslyng eller nedsat passage i tarmene fx pga. forsnævringer
  • Ukendte smerter i maven