Hvis du kender en, der har et misbrug, så kender du nok også til, hvor hjerteskærende det kan være, når man ser en, man holder af, der er i gang med at ødelægge sit liv. Det kan være, at du skal overveje at foreslå til personen, at han eller hun skal begynde i en form for misbrugsbehandling. Det kan du læse mere om i denne artikel.

 

Få livet tilbage

Man lever ikke sit liv ordentligt, hvis det hele handler om, hvordan man igen skal skaffe det, som man er afhængig af. Det er ikke bare noget, der kan ødelægge ens sundhed, det kan også være med til at ødelægge økonomi og relationer. Der er ingen god grund til, at man ofrer så meget for at skaffe noget andet, men det kan naturligvis være svært at se klart for sig, når man står midt i et misbrug. 

 

Hvor kan man få hjælp?

Når du skal finde misbrugsbehandling til en, du holder af, så skal du naturligvis starte med at finde et sted, der er godt. Det er altid en fordel, hvis man kan få hjælp fra nogen, der også selv tidligere har haft et misbrug. Det er nemlig folk, der er rigtig gode til at sætte sig ind i, hvordan det føles at være i det, og hvordan det er, når man kommer på den anden side. Du kan finde sådan et forløb på https://amisbrugsbehandling.dk/.

 

Hvor lang tid tager det?

Det kan være forskelligt, hvor lang tid det tager, når man skal i gang med misbrugsbehandling. Men det er klart, at man ønsker, det går hurtigt, så man kan komme i gang med at leve livet. Faktisk er der nogle steder, hvor det kun tager 6-7 uger. Så går der altså ikke længe, før man igen har fået livet tilbage. 

 

Tag selv med

Når du får en, som du kender, til at starte i misbrugsbehandling, så kan det også være en idé, at du selv tager med til nogle samtaler, så du også kan få sat ord på, hvad det har gjort ved dig, at han eller hun har haft et misbrug. Hvis du fortæller dette i trygge rammer sammen med en professionel, så kan det nemlig også være en rigtig god motivationsfaktor for den, der er ramt af misbruget.

 

Du gør det rette

Det kan være svært at hjælpe en, der ikke har lyst til hjælp. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt, at man stiller det som et ultimatum. Nogle gange har folk ikke mulighed for at se, hvor langt de er ude, før der kommer så store konsekvenser. Det kan godt være, at det gør ondt, men det er for personens eget bedste, og det kommer til at være noget, som han eller hun kan takke dig for i fremtiden. Det handler om, at man får gjort det, der er bedst for dem, man holder af. Det kan i nogle tilfælde godt starte med at melde en til misbrugsbehandling.