Søvnen er ekstremt vigtig, hvis vi som mennesker ønsker at fungere optimalt i hverdagen. Derfor er det lige så vigtigt, at du har de mest optimale forhold, når du skal sove. Her er nøgleordet naturligvis en god seng, hvor madrassen passer til netop din krop. Døjer du med træthed, er øm i kroppen om morgenen, eller er det bare ved at være tid til at skifte den gamle seng ud, så læs med videre her, hvor vi vil komme nærmere ind på kontinentalsengen.

Kontinentalsengens opbygning

Der findes naturligvis flere typer af senge, der spænder helt fra billige boxmadrasser til dyre senge med elevation. En klassiker, som både yder en rigtig god komfort, og som kan købes til fornuftige priser, er kontinentalsengen. Det helt særlige ved kontinentalsengen er dens opbygning. Denne består nemlig af tre dele:

  • Boxmadras
  • Springmadras
  • Topmadras

Til sammen sørger disse tre lag for den optimale støtte, eftergivelighed og vægtfordeling. Dette er med til at skabe det perfekte sovemiljø, hvor kroppen ikke bliver belastet på trykpunkterne. Boxmadrassen er designet som det nederste lag. Oven på denne er springmadrassen. Denne er typisk designet med fjedre, som er disse, der især giver den gode eftergivelighed og støtte. Oven på springmadrassen er topmadrassen. Se et stort udvalg af kontinentalsenge hos Senge-testeren.dk

Vælg den rette topmadras for optimal støtte og komfort

Det er meget individuel med hensyn til hvilken type topmadras, der passer til den enkelte. Desto større kropsvægt du har, desto hårdere skal madrassen gerne være. Dette gælder uanset hvilken type seng, du vælger. Vil du gerne have en eksklusiv komfort, kan det være en fordel at vælge en topmadras på 9 cm. Disse fås blandt andet både i latex, skum og memery foam. Latex madrasser er gode til at transportere fugt væk fra kroppen, og så er de lavet af et naturprodukt. Skum madrasser er det budgetvenlige valg, men det er muligt at få tykke skummadrasser, der yder god komfort. Memory foam har den smarte egenskab, at det former sig efter kroppen, når det bliver varmet op af kropsvarmen.

Det betaler sig at købe en kontinentalseng af god kvalitet

Det kan godt betale sig at investere lidt ekstra i en seng af god kvalitet. Denne vil kunne holde i flere årtier, og så hænger kvalitet og pris ofte sammen, når det gælder komfort. Kontinentalsenge findes med nærmest uendeligt mange designs. Disse spænder bredt fra det strømlinede, minimalistiske design, til det rå træ look og senge med smarte detaljer.