Du har lige fået lagt nye fliser, det sidste du ønsker er at de om kort tid er helt sat til i mos eller endnu værre ramt af flisepest. Med imprægnering vil du kunne holde dem som nye mange år frem i tiden. 

Ligesom træværket har brug for beskyttelse, så gælder det samme for dine fliser. Vejr og vind vil hurtige sætte deres spor, især alger vil være hårde ved fliserne. De kan i løbet af ingen tid komme til at se gamle og slidte ud. Derfor bør du sammen med rensning eller ved nye fliser samtidig få foretaget en imprægnering.

 

Er der garanti og hvad indebærer den?

Se dig godt for hvis du vælger et firma til imprægnering af fliser. De bedste tilbyder op til hele 20 års garanti, men det er langtfra alle. Almindelige løsninger til rensning af fliser har typisk ikke nogen form for langtidsvirkning. Så efter et stykke tid vil du skulle rense igen.

 

Kan jeg selv imprægnere mine fliser?


Ja det kan du naturligvis godt. På markedet findes der mange forskellige produkter til imprægnering. Du finder dem typisk på hylderne i byggemarkederne. Virkningen af dem er dog meget afhængig af om du følger producentens anvisninger til punkt og prikke. De fleste private vil enten over- eller underdosere. Underdoserer du har imprægneringen ingen eller ringe effekt. Overdoserer du så kan fliserne blive brunlige, som så betyder at du skal starte helt forfra.

Så konklusionen er ganske enkel: Ja du kan sagtens gøre det selv. Hvor længe det holder og hvem har garantien? Ja svaret kender du sikkert allerede. Gør man det selv, så er der ingen former for garanti. Og holdbarhed? Man kan ikke sige hvor længe det holder og hvornår du skal foretage behandlingen igen.

Hvordan virker imprægnering? 


Imprægnering af fliser vil forebygge at der kan trænge vand, fugt og smuds ind under overfladen. Ligeledes forhindrer det mos mellem fliserne, flisepest og alger. Imprægnering vil også forebygge frostskader, som betyder at sten og fliser får en længere levetid. Har man en ny terrasse, så er det også værd at overveje fliseimprægnering. Jo før, jo bedre.

 

Professionel imprægnering af fliser

Det er absolut ikke den billigste løsning, men det er helt klart den bedste. De bedste indenfor faget yder helt op til 20 års garanti på deres arbejde. De professionelle arbejder med imprægneringsvæske som er fri for skadelige kemikalier og mere miljøvenligt. Du risikerer ikke visne eller misfarvede blomster hvis der spildes med væsken. En professionel imprægnering er gennemsigtig og der er derfor ingen farveforskel på fliserne.