Hvad end man lige har købt nyt hus, eller du bare synes der trænger til at ske noget nyt med din have. Så kan det være en lang meget og besværlig proces at få lavet en ny have der passer til alle ens behov. For der skal samtidig være plads til, at du som voksen kan være der og hvis du har børn, skal deres behov også tilgodeses. Det kan måske endda være at grunden til at du lave om er fordi de er blevet for gamle til legestativet eller helt er flyttet hjemmefra og derfor ikke bruger haven mere. Dog vil vi ikke anbefale helt at fjerne græsplænen som normalt bliver brugt at ens børn, for når de kommer om nogle år med børnebørn vil de helt sikkert gerne lege der.

Lav en haveplan

Ligesom man laver en tegning når man skal bygge et hus, så burde man selvfølgelig også lave en havetegning når man skal lave ny have. Hvis du får hjælp af en professionel til din have, så vil de helt sikker også komme med en havetegning. Det giver et godt overblik og kan måske gøre dig opmærksom på nogle bestemt ting. En af de ting man skal gøre op med sig selv, er naturligvis hvad havens primære formål er, er det afslapning som sommeren i solsenge som disse eller er det en have med plads til aktivitet og grøntsager.

Hvor meget tid vil du bruge 

Man kan lave en have der nærmest passer sig selv, eller man kan lave en have, der kræver at du bruger et par timer om ugen på at passe og vedligeholde den. Alt efter hvilken type du er, så skal du selvfølgelig vælge den rigtige. Det nytter ikke noget at vælge en have med vedligeholdelse hvis man hverken har tiden eller motivationen til det.

Hvad må det koste?

Du kan naturligvis som tidligere nævnt benytte professionelle i form af landskabsarkitekter og anlægsgartnere. Det er dog de færreste, der vælger at investere så mege. Der er også en stor tilfredsstillelse, ved selv at have lavet tingene. Skal man lave nogle meget store ændringer, kan det dog være en god ide at få hjælp. Hvis man skal have gravet en masse jord væk, finder man hurtigt ud af, hvor lidt en trillebørfuld jord fylder, og hvor mange ture på genbrugsstationen det kræver. Nogle ting kan det ganske enkelt være en god ide at betale sig fra.Læg derfor et budget for projektet, inden du går i gang.