Skal du til at fejre, at du er blevet student? Eller måske du skal holde sølvbryllup? Er konfirmationstiden over dig eller vil du bare gerne holde en fed fest? Det er ikke kun festen i sig selv, der er vigtig. For overhovedet at kunne holde en fed fest, skal du vide hvem der skal med, hvor den skal holdes, hvilken mad der skal serveres og så videre. Planlægningen skal altså være på plads. Her opstilles nogle gode råd, til hvad du skal huske, når du skal holde fest.

 

Send invitationer ud

Først og fremmest er det smart at danne dig et overblik over, hvem der skal inviteres og hvor mange der skal inviteres. Der er jo ingen fest uden gæster, så dette er åbenlyst en vigtig del. Derudover er det en god idé, at gøre sig tanker om hvordan man ønsker at sende invitationer ud. Du kan vælge at sende dem med posten, eller bare at sende invitationerne ud som e-mails. Det er også vigtigt, at invitationerne ikke er tvetydige. Det er vigtigt at de informationer som invitationerne indeholder, er rigtige og ikke kan tolkes forkert. Det er katastrofe hvis man har fået skrevet en forkert dato og alle ankommer en dag for tidligt. Eller at man ved en fejl har fået skrevet et forkert sted på, og dine gæster er endt ude i den anden ende af byen, i stedet for til din fest. Så få styr på gæstelisten og hvordan invitationerne skal sendes ud, så er første skridt klaret.

 

Find på et tema

Hvis festen ikke allerede har en oplagt dresscode som for eksempel til et bryllup eller en konfirmation, kan det være sjovt at holde en fest med et bestemt tema og have en bestemt dresscode derefter. Som for eksempel en 80’er fest med sjove kjoler og sjovt hår, eller en Great Gatsby fest med flipper kjoler, seler og cigaretrør. Derudover er det vigtigt at have den tilhørende pynt. Pynt op med servietter der matcher temaet, glimmer, glitter, guirlander, konfetti og hvad ellers du kan få fingrene i. En diskokugle sågar. Alt dette, både temaet og oppytningen, vil automatisk være med til at løfte folks humør og gøre festen endnu sjovere. Vi kender det fra for eksempel juleaften. Vi kommer alle sammen altid i julestemning, når vi ser juletræet fyldt med pynt. Så det samme sker selvfølgelig, når vi ser diskokuglen lyse sit festlige lys. Her vil festhumøret være helt i top.

 

Forbered selskabslege

Det kan være en idé at forberede nogle forskellige selskabslege. Dette kan også være med til at løfte stemningen og få folk i humør. Derudover er det en super måde at få alle folk til at tale sammen, så der ikke er nogen, der føler sig udenfor. Hvis du derudover eventuelt skal holde tale, kan det være en idé at skrive din tale i Word på computeren. På den måde slipper du for at skrive den i hånden, og du kan ændre i den så meget du vil. Hvis du ikke er helt inde i alle Words funktioner og hvordan man bruger programmet bedst muligt, kan du eventuelt tage Word kurser på internettet. Der findes online kurser, du kan tage, hvilket vil forbedre dine evner. Så når talen skal i hus, er det nemt at få den ud på papir, når du kender programmets funktioner.

 

Køb ind

Gæsterne skal også have en form for mad. Det kan være du har valgt catering til aftensmaden. Derudover skal der selvfølgelig være snacks og drikkevarer. For at spare penge, kan du ty til grænsehandel. Det bedste ved det er, at du ikke engang behøver at køre hele vejen til Tyskland. Du kan spare turen og gå på internettet i stedet. Du kan nemlig købe grænsehandelsvarer på internettet også. På den måde sparer du både penge på varerne og på turen derned.

Så med invitationerne sendt ud, oppyntningen på plads og snacksene og drikkevarerne klar, så er du klar til at holde den fedeste fest.