Roder det i dine køkkenskabe og skuffer, og har du svært ved at finde de køkkenredskaber og madvarer, du skal bruge? Et køkken rummer en masse forskellige redskaber, krukker, krydderier osv., som alle bruges jævnligt. Med nogle få tips kan du få ekstra plads i skuffer og skabe, og samtidig ved du altid, hvor dine ting befinder sig.

Selvom du jævnligt rydder op i køkkenet, oplever du sikkert, at der efter kort tid igen er kaos i skabene. Med alt den tid der bruges i køkkenet, er det svært at bevare en god orden.

Du vil dog opleve, at du kan spare en masse tid, hvis du ikke skal lede efter de rigtige redskaber, hver gang du skal bruge dem – og det er faktisk ret let at få sat skik på køkkenet.

En knivmagnet passer på dine køkkenknive

Hvis du vil passe godt på dine køkkenknive, og minimere risikoen for at knivene bliver sløve og får hakker i bladet, så er en knivmagnet noget for dig. 

Knivmagneten skrues op på væggen, så du kan hænge alle dine køkkenknive på rad og række. På den måde er knivene lette at få fat i, og du har altid styr på placeringen.

Effektiv bestikindsats

Bestikindsatser til køkkenskufferne er ganske uundværlige, når du vil holde orden i skufferne. Indsatserne findes i et væld af varianter og bredder til forskellige størrelser skuffer. Inddelingen kan bestå af nogle få store rum til bestik og køkkenredskaber og/eller flere mindre små rum til teskeer og lignende.

Nogle bestikindsatser kan udvides og kombineres med f.eks. krydderiindsatse, hvor du kan opbevare små glas og poser med krydderier.

Praktiske grydelågsholdere

Grydelåg er ganske forfærdelige at holde styr på. De ligger ofte i bunden af grydeskuffen og roder rundt, og du skal have alt op af skuffen for at finde et enkelt låg.

En grydelågsholder minder lidt om en tallerkenrække, hvor lågene står på en lang række. Grydelågsholderen fylder lidt i skabet, men til gengæld er det altid let at finde det rigtige låg.

Plastikbøtter til tørvarer

Bøtter til mel, sukker, havregryn og andre tørvarer er lette at stable og holde styr på. Du undgår en masse åbnede poser, der vælter rundt i skuffer og skabe, og indhold der falder ud af poserne.

Bøtterne er lettest at styre, hvis de har nogenlunde samme størrelse. Hvis du vil gøre det let at se, hvad der er i bøtten, så vælg bøtter i forskellige farver, eller sæt en lille label på toppen.

Løsning til affaldssortering

Langt de fleste steder skal der sorteres affald, og sorteringen vil uden tvivl blive endnu mere krævende i fremtiden. Der findes forskellige affaldsløsninger som passer ned i skuffer og skabe, og som har de antal rum, som du har behov for.

Her kan du let sortere affaldet uden at have affaldsposer stående alle vegne, og du giver dit eget lille bidrag til en god og miljørigtig sortering.

God fornøjelse med at skabe orden i kaos

Er du klar til at angribe køkkenet, og få styr på køkkenknive, bestik og krydderier? Du vil helt sikkert takke dig selv, når du ser resultatet. Nogle få timers arbejde vil spare dig for en masse tid og irritationer i fremtiden.