Har du ikke din egen brændstofpumpe?

De fleste af os danskere tanker sædvanligvis benzin eller diesel på en af mange tankstationer her i landet. Men i nogle situationer kan det faktisk være praktisk med sin egen pumpe på hjemmeadressen. Som privatperson får du næppe installeret en professionel brændstofpumpe med tæller, nedgravet brændstoftank og betalingsanlæg ved siden af carporten. I erhvervslivet, for eksempel i landbruget, forholder det sig dog anderledes. Her er behovet for gode benzinpumper eller dieselpumper større. Der er flere typer at vælge imellem, tag bare et kig online og se mulighederne.

Få hjælp fra din boremaskine

Mange bilister har en reservedunk til benzin eller diesel. Det kan eksempelvis være praktisk på længere bilferier, men dunken bruges typisk også til at hælde brændstof på plæneklipperen eller plænetraktoren. Derfor er den simple boremaskinepumpe populær, da den gør det enkelt at flytte mindre mængder væske fra en beholder til en anden. Dog skal du være opmærksom på, at ikke alle boremaskinepumper er egnet til benzin eller diesel. Den type pumpe stiller også krav til boremaskinen, som skal kunne levere de nødvendige antal omdrejninger for at aktivere pumpen.

Manuel eller elektrisk?

Alt efter dit eller virksomhedens behov, kan du vælge mellem flere typer pumper. Skal den være elektrisk? Hvis ja, skal den så kunne stikkes direkte i 230V stikkontakten eller har du brug for en til 12V? Måske kan du nøjes med en manuel aktiveret pumpefunktion? Denne type drives med hånd- eller armkraft.

Der sker desværre nogle gange misforståelser om, hvorvidt en pumpe kan bruges til en specifik type væske. Derfor skal du altid sikre dig, at den valgte pumpetype er velegnet til den væsketype, som du skal arbejde med. Der er jo ingen grund til at ødelægge en kvalitetspumpe med en avanceret pumpepistol ved at bruge den til diesel, hvis den er fremstillet af materialer, som kun er egnet til kontakt med vand.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top