Føler du, at gnisten i dit parforhold er forsvundet? Først og fremmest skal du vide, at det er helt naturligt, og det sker for langt de fleste par. Nogle kommer igennem det, hvorimod andre går hvert til sit. Det kræver nemlig en aktiv indsats fra dig såvel som din partner, hvis I vil bringe gnisten tilbage i forholdet. I det følgende får du en række gode råd, der kan hjælpe dig med netop at pifte forholdet op og bringe gnisten tilbage.

 

Intimiteten er altafgørende

I et parforhold er intimitet helt afgørende – og med intimitet gælder alt lige fra sex og kys til kram og generel berøring. Intimitet handler om nærhed, og det er dét, der skaber en stærk relation i parforholdet.

 

Føler du, at du er kommet meget langt væk fra din partner, så kan det altså skyldes mangel på intimitet i dagligdagen. Måske har du allerede lagt mærke til, at I ikke er nær så intime sammen længere? I det tilfælde kan du overraske din partner ved at købe noget sexet undertøj – det kan som regel bringe gnisten tilbage.

 

Er I gode til at kommunikere sammen?

Ofte er mangel på eller svækket kommunikation årsagen til, at par mister gnisten og i sidste ende går fra hinanden. Det skal der gøres noget ved, inden det går så vidt. For at blive bedre til at kommunikere sammen, kræver det især ærlighed og rummelighed. Er den helt gal med kommunikationen, kan I tale med en parterapeut for at få de rette redskaber til at rede trådende ud.

 

Kom ud af huset

Det er meget normalt, at gnisten forsvinder hos par, som har været sammen rigtig længe. Det skyldes blandt andet, at dagligdagen bliver for hverdagsagtig – der sker altså ikke noget spændende. Derfor gør I klogt i at komme ud af huset ved eksempelvis en spontan ferie, date eller biograftur.