Gør arbejdspladsen til et sundt og rart sted

Hvis du gerne vil være sikker på, at dine ansatte har det godt på arbejdspladsen, er der gode råd at hente. Der er nemlig flere initiativer, du selv kan tage, så du er sikker på, at arbejdspladsen er et rart og sundt sted at være for dine ansatte.

Tilbyd gratis goder

Dette råd kommer selvfølgelig an på, hvor mange penge I kan undvære som virksomhed. Men hvis I vil gøre noget godt for jeres ansatte, bør I overveje gratis goder i hverdagen, som gør det rarere og sundere at gå på arbejde. Det lyder simpelt, men det kan gøre meget for dine ansattes trivsel, at virksomheden tilbyder gratis frugt i arbejdstiden. Frugt er et sundere alternativ til slik og kage, som mange arbejdspladser tilbyder. Dine medarbejdere vil med garanti værdsætte dette initiativ. Et andet initiativ, som kan gøre meget for arbejdsglæden, er en massageordning, som de ansatte kan benytte i arbejdstiden. Stillesiddende arbejde er desværre skyld i mange rygproblemer hos dine ansatte, og med en massageordning kan du hjælpe dine ansatte med at forebygge disse problemer.

Sørg for behagelige møbler

Hvis dine ansatte arbejder på et kontor, bruger de omkring otte timer om dagen på kontorstolen. Sørg for, at dine ansatte har en god arbejdsstilling ved at købe gode, ergonomiske kontorstole til dem. Du kan eksempelvis købe kontorstole hos 3R Kontor, som er en miljøbevidst virksomhed, der videresælger brugte kontormøbler. Når du køber møbler hos 3R Kontor, sparer du 60 til 70 % i forhold til nyprisen på kontormøbler, så det behøver ikke at være dyrt at sørge for gode kontorstole til dine ansatte.

Vær opmærksom på stress

Stress er efterhånden blevet en folkesygdom, som i højere og højere grad skaber problemer for virksomheder og især for de, der rammes af stress. Mere end 20 % af danskerne er stressede, så der er i sandhed tale om et stort problem. Stress øger risikoen for en lang række sygdomme, så der er rigtig god grund til at sætte hurtigt ind. Hvis du vil sørge for, at dine medarbejdere har det godt, bør du være opmærksom på stress. Du kan eksempelvis tilbyde stresscoaching til dine medarbejdere. Stresscoaching sørger for at forebygge og fjerne stress. Det vigtigste du kan gøre, er at arbejde med stress på lederniveau. Hvis du sørger for, at virksomhedens ledere tager kurser, hvor de lærer om stress, kan I sammen blive mere opmærksomme på, hvordan I undgår, at virksomhedens ansatte får stress.

Skab fællesskab

Det sidste råd, der kan gøre arbejdspladsen til et sundt og rart sted, er fællesskab. Du kan eksempelvis melde arbejdspladsen til et motionsløb, hvor der er fokus på motion og kollegialt samvær. Det behøver ikke være svært at skabe fællesskab på arbejdspladsen. Lyt til dine ansatte, og find ud af, hvad de ønsker sig. Det kan være fredagsbar, en weekendtur, et motionsløb eller noget helt fjerde. Det vigtigste er, at du skaber et godt fundament, så arbejdspladsen bliver et dejligt sted at være.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top