De fleste danskere bruger størstedelen af dagen på arbejdspladsen, og derfor er det vigtigt, at vi er tilpasse der. Arbejdspladsen skal være behagelig at være på, og vi skal naturligvis synes om vores arbejde. Et godt arbejdsklima kan være medvirkende til, at arbejdet bliver lettere og sjovere at komme igennem. Faktisk kan et godt arbejdsklima være med til at gøre arbejdet til en fornøjelse snarere end en pligt. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan skabe et bedre arbejdsklima. Du kan bruge rådene, uanset om du er selvstændig og ene mand i virksomheden, om du driver en større virksomhed, eller om du bare gerne vil have gode råd til at gøre arbejdet fra hjemmekontoret mere behageligt.

 

Erhvervsrengøring sikrer rene rammer

Der er mange ting, der danner rammerne for vores arbejde på arbejdspladsen. De fysiske rammer er først og fremmest vigtige for, hvordan arbejdsklimaet er. Det er eksempelvis vigtigt, at det er rent og ryddeligt på arbejdspladsen. Hvis det roder, kan det skabe et meget mindre overskud til arbejdet. Derudover kan det faktisk give et større sygefravær, hvis arbejdspladsen er beskidt. Hvis du vælger erhvervsrengøring, er du sikker på, at din arbejdsplads til enhver tid er ren og ryddelig. Erhvervsrengøring kan være mange forskellige ting; typisk er det dog enten almindelig rengøring eller hovedrengøring af arbejdspladsen. Hvis du sørger for, det er rent på arbejdspladsen, kan du være sikker på, at arbejdsklimaet meget hurtigt bliver forbedret – de fysiske rammer betyder nemlig overraskende meget for arbejdet.

 

Indretningen har betydning

Indretningen har også en betydning for arbejdsklimaet. Igen hænger dette altså sammen med de fysiske rammer, som arbejdet foregår indenfor. Hvis indretningen er rodet eller mørk og dunkel, kan det virke trættende, og motivation kan dale i takt med, at timerne går. Hvis du derimod indretter arbejdspladsen med lyse farver og lette møbler, er der større sandsynlighed for, at humøret og overskuddet holdes oppe hele arbejdsdagen. Du kan med fordel pryde væggene med noget simpel kunst, men bortset fra dette er det faktisk bedst, hvis du indretter arbejdspladsen meget simpel og minimalistisk.

 

Lav noget socialt sammen

De fysiske rammer skal være i orden – det er helt basalt, hvis du ønsker et godt arbejdsklima. Dog skal de mentale rammer også være i orden, hvis du skal være sikker på, at alle har lyst til at komme på arbejde på din arbejdsplads. For at de mentale rammer er i orden, kan du sørge for, at I alle får lov til at lave noget socialt sammen. Når man er sammen med sine kollegaer på en anden måde, end man er i dagligdagen, kan der hurtigt skabes et meget stærkere fællesskab. Det stærke fællesskab gør det sjovere at gå på arbejde. Når I skal lave noget socialt sammen, er det vigtigt, at det primære omdrejningspunkt er noget andet end arbejdet. I kan for eksempel tage ud for at bowle, eller I kan holde en festlig fredagsbar på kontoret efter arbejde. På den måde får I mulighed for at samles om noget andet end arbejde, og det kan bestemt gavne arbejdsklimaet.