Har du en ven, en fætter, en kusine eller noget helt fjerde, der snart bliver 25 år, og som derfor skal fejres på bedste, jyske vis? Så skal han eller hun selvfølgelig overdænges med kanel. Måske har du været ude for at lede efter kanel i landets supermarkeder, men har fundet ud af, at det kun fås i små poser de fleste steder. Og måske spekulerer du også over, hvor du på anden vis kan få flettet lidt kanel ind på dagen. Løsningen til dig kommer her.

Kanel, kanel og mere kanel

Din vens 25-års fødselsdag er lige om hjørnet, og hvis du er jyde, så betyder det selvfølgelig, at fødselaren skal fejres med masser af kanel. Men synes du heller ikke, at der er nok i de små poser kanel, som man kan købe i supermarkederne? Nettet kommer dig til undsætning. Her kan du nemlig få kanel i lange baner. Det kommer i poser af både 2 og 5 kg. Herved slipper du i hvert fald for at skulle åbne op for en masse af de små poser.

Sørg for at planlægge momentet, hvor fødselaren skal have kanel

Det er vigtigt, at du har gjort lidt ud af at planlægge momentet, hvor personen, der bliver 25 år, skal have kanel. Det er sjovest, hvis det kommer som en overraskelse. Hvis fødselaren er fra Jylland, så er han eller hun selvfølelig nok forberedt på, at der er kanel i vente, men forsøg at gøre det til et overraskelsesmoment. 

Sørg for at have noget gaffatape eller lignende klar, så I kan binde fødselaren fast til en lygtepæl, et træ eller hvad der nu er i nærheden.

Derudover skal det siges, at det er god stil at købe både et par sikkerhedsbriller og en støvmaske til fødselaren, som skal overdænges med kanel. Det er faktisk ikke kun god stil, men nærmest en nødvendighed. Det er nemlig både farligt og ubehageligt at få kanel i øjnene, munden eller næsen.

Snig kanel ind alle steder

Som prikken over i’et er det en sjov idé at snige kanel ind alle de steder, du kan slippe afsted med. Bind et par kanelstænger fast i gavebåndet på gaven, eller drys noget kanel ned i konvolutten med kortet. Kun fantasien sætter grænser, men prøv at sørge for, at fødselaren bliver så træt af kanel, at der går lang tid før han eller hun skal i nærheden af det igen.