Vores fødder er noget af det vigtigste, vi har. Derfor skal vi passe godt på dem hele livet. Når du bliver ældre, bliver både fødder og led mere svage og følsomme. Derfor er det vigtigt med godt fodtøj, der giver støtte, komfort og sikkerhed, så du får større bevægelsesfrihed.

Jo ældre vi bliver, jo flere skavanker får vi. Mange af vores skavanker kan skyldes gamle skader eller overbelastning, men en del af det stammer også fra vores fødder og dårligt fodtøj. Fødderne er nemlig forbundet til ankler, knæ, hofter, ryg og nakke, så forkert fodtøj kan faktisk resultere i ubehag i hele kroppen.

Fodtøj betyder noget

Selvom mange skavanker og skader kan komme fra dårligt fodtøj, kan godt fodtøj også afhjælpe en del smerter og ubehag. Og særligt når du bliver ældre, bliver det relevant at kigge mod behagelige sko, der kan skabe støtte og stabilitet og afhjælpe ledsmerter i dine ben. Et af de populære mærker inden for fodtøj til seniorer er New Feet sko, der siden 2004 har produceret fodtøj til folk med ekstra følsomme fødder.

Skoene fra New Feet er optimale til blandt andet folk med:

  • Gigt
  • Hammertæer
  • Diabetes
  • Knyster
  • Nedsunket forfod

Har du nedsat følesans i fødderne, kan det have alvorlige konsekvenser at gå i for små sko. Du kan nemlig have svært ved at mærke, om skoen trykker, gnaver eller har en sten i sig, og det kan give infektioner og ubehag i resten af kroppen.

Optimal sikkerhed

Når du bliver ældre, bliver dine muskler, knogler og led svagere, og du får nemmere ved at falde og komme til skade. Derfor er det vigtigt, at dine sko sidder godt til på fødderne, så du ikke vrider rundt, falder ud af dem eller glider.

Skridsikkerhed er en af de vigtige faktorer i fodtøj til ældre. Hvis du har svage eller rystende ben, hjælper et par skridsikre sko dig nemlig med at stå godt fast på det underlag, du befinder dig på. Mange lejligheder og ældreboliger er udstyret med laminatgulve, og det kan være glat at bevæge sig rundt på.

Alle slags sko

New Feet laver sko til ældre i alle aldre. Er du ung og har slidgigt eller diabetes, er skoene også perfekte til dig. Sortimentet indeholder både sandaler, kondisko, ballerinaer, træsko og støvler, så der både er komfort og sikkerhed til hverdag og fest. Blandt udvalget finder du både sko med velcro, snørebånd og lynlås.

Der er stor fokus på kvalitetsmaterialer, der lader fødderne ånde, men som samtidig holder på varmen og er flotte at se på. Det er blandt andet materialer som læder, strækbart læder og uld.

Høj komfort

Komforten er i højsædet hos New Feet sko, og det skal den også være, når det drejer sig om følsomme fødder, der har været brugt i mange år. Skoene er designet og udviklet i samarbejde med professionelle fagfolk med stor ekspertise inden for fødder og fødders sundhed, heriblandt ortopædkirurger og fodterapeuter.

Pas godt på dine fødder – det fortjener de.