Går du rundt med en iværksætter i maven, og har du en drøm om at åbne butik i nær fremtid, så er der meget, du skal have styr på først. Især økonomien er vigtig at have styr på, for uden styr på økonomien, vil du ikke have ro til at koncentrere dig om, at ekspandere din nyåbnede virksomhed.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så giver vi dig her et par gode råd til, hvordan du får helt styr på økonomien som iværksætter.

Få styr på din kreditværdighed

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at du skal have styr på din privatøkonomi. Hvis du gerne vil have din virksomhed finansieret, vil banken første og fremmest kigge på din kreditværdighed som privatperson. Det gør de fordi, de gerne vil have et billede af, hvem du er som person, og om ud er i stand til at styre en økonomi. Det er naturligvis ikke et helt klart billede banken får, men en god måde at sikrer, at du er i stand til at betale dine regninger og din gæld tilbage. Læs, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan betale gæld tilbage og få styr på din økonomi inden du går til banken for at låne. Der er nemlig meget større chance for, at din bank vil lade dig låne penge til at starte drømmevirksomheden hvis du har betalt din tidligere gæld ud, eller de kan se at du har styr på afdragene og at du betaler til tiden.

Du skal have styr på din opsparing

En af de faktorer som banken også kigger på, når de skal låne dig penge til at starte din virksomhed, er om du har en opsparing. Det kan lyde fjollet, at du skal have penge for at kunne låne penge, men det viser banken, at du er fornuftig og sagtens kan bruge, mindre end du tjener. Derudover er det rigtigt vigtigt at have kapital til at kunne overleve uden indtægt i mindst et år. For selvom du drømmer om at sælge styrtende med varer, allerede fra første dag du slår dørene op, så er det sjældent tilfældet. Der går faktisk ofte et års tid, nogle gange mere, før du tjener nok til at dine udgifter er dækket, og du kan hæve din første løn.

Det er også rigtigt vigtigt allerede fra begyndelsen at have sat en dato for, hvornår du vil adskille din privatøkonomi fra din virksomheds. Det er det fordi en adskillelse, vil vise omverdenen at du er seriøs omkring din virksomhed, og at du er klar til at modtage investorer.

Hold styr på økonomien med et regnskabsprogram

Når du åbner virksomhed, er det vigtigste at have styr på virksomhedens økonomi. Det kan være svært at danne sig et overblik og skabe en struktur i ordrer, faktura, bilag og alt det andet du skal tage højde for i hverdagen. Men bare rolig der findes en løsning, fordi behøver slet ikke selv slås med at oprette mapper på computeren, eller at undersøge hvilke informationer der er vigtige at gemme til mons afregningen. Med et regnskabsprogram fra Meneto får du et fuldautomatisk regnskabsprogram, der holder styr på dine bilag, dine ordrer og få et sikkert overblik over din virksomheds økonomi med ganske få klik.