Charlotte Bech kritik – Drømmer du om at blive forælder? Læge Charlotte Bech har en mission om at hjælpe par med at blive forældre til sunde og raske børn. Stigningen i antallet af syge børn er nemlig alarmerende, og det får Charlotte Bechs kritik. For vi kan godt gøre noget ved problemet, og det starter allerede inden graviditeten. Læs mere her!

Hvis du gerne vil have et sundt og rask barn, er det ikke kun graviditeten, som har betydning. Derudover er det heller ikke kun kvindens helbred, der spiller en rolle. Der er nemlig flere faktorer, heriblandt både mandens helbred og tiden før undfangelsen. 

Det er der desværre ikke mange, der er opmærksomme på, og det møder Charlotte Bechs kritik. Hun er uddannet læge, og har i dag en praksis med fokus på at hjælpe par med at opfylde forældredrømmen om at få børn. Hun bruger en kombination af det bedste fra to verdener, både moderne lægevidenskab og naturlige skånsomme behandlinger som f.eks. Yoga, Transcendental Meditation, og det indiske sundhedssystem ayurveda. Og her har hun et særligt fokus på tiden før den positive graviditetstest.

Klargør kroppen før graviditet

I sin praksis oplever læge Charlotte Bech, at flere og flere par har problemer med at få børn. Og et alarmerende antal børn bliver født med komplikationer, symptomer og sygdomme – eller født med disposition for at blive syge senere i barndommen eller voksenlivet. Derfor forsøger hun at sætte fokus på, hvordan du kan klargøre kroppen til en positiv graviditetstest – både som mand og kvinde, så du øger muligheden for at få et sundere barn.

Faktisk igennem flere år har jeg fået mails og uanmeldte besøg fra alle mulige, der gerne ville have hjælp. Det skyldes, at flere og flere børn i øjeblikket fødes syge – enten har de et svagere helbred med øget risiko for sygdom, eller de er direkte syge med allergier, fødevareintolerance, autisme, ADHD eller overvægt, som igen fører til øget risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme,” fortæller hun. 

Og hendes fokus på prægraviditeten ligger helt tæt op af Verdenssundhedsorganisationens anbefalinger. 

WHO-rapport viser, at vi skal sætte ind tidligt

En ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen WHO viser, at der er mange fordele ved at klargøre kroppen til graviditet og forældreskab. Det kan forebygge komplikationer før, under og efter fødslen herunder dødelighed for både mor og barn. Derudover kan det reducere risikoen for misdannelser, defekter, undervægt, infektionssygdomme og reducere risikoen for visse typer af cancer samt reducere risikoen for, at barnet udvikler type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme senere i livet. At klargøre kroppen før graviditet kan med andre ord forebygge en lang række andre fremtidige helbredsproblemer for det lille barn.

Det er altså under al kritik fra læge Charlotte Bech, at så få læger er opmærksomme på prægraviditetsperioden. Det er desuden under al kritik fra læge Charlotte Bech, at sundhedsvæsenet som sådan har alt for lidt fokus på prægraviditetsperioden. Og faderens vigtige rolle med at bidrage til at parret kan få et sundere barn, bliver også overset alt for ofte. 

10 naturlige trin til at få et sundere barn

For at ændre på kulturen omkring graviditet og hjælpe kommende forældrepar har læge Charlotte Bech udgivet bogen “Klargør kroppen før graviditet”. Her kommer hun med 10 naturlige trin til at få et sundere barn – også for mænd. Det er altså et fælles projekt, og bogen har allerede hjulpet mange par opfylde forældredrømmen.

Kombinér kost, motion, søvn og mere

I sin bog har læge Charlotte Bech fokus på naturlige metoder, der er blide og skånsomme, og som kan øge muligheden for en sund graviditet, en sund fødsel og et sundere barn. Det gælder opskrifter på sund og velsmagende mad med de rigtige næringsstoffer og vitaminer, herunder gavnlige kosttilskud som Bechs Vitaminbombe. Det gælder den korrekte mængde daglige motion, samt hvordan søvn og stress påvirker fertiliteten. Og så gælder det dit omkringliggende miljø, og hvordan du undgår hormonforstyrrende stoffer. 

I bogen kommer Charlotte Bech med sin egen konstruktive kritik af sundhedsvæsenets manglende prioritering af prægraviditetsperioden. Her bliver hun bakket op af en række udtalelser fra fire andre danske speciallæger, som er med i bogen. 

Få læge Charlotte Bechs konstruktive kritik

Vil du også gerne vide mere om vigtigheden af tiden før undfangelsen? Eller vil du lære mere om, hvordan du via naturlige metoder kan øge dine muligheder for at få et sundere barn? Og for at blive gravid!  Der er nemlig en del par, der spontant bliver naturligt gravide, når de følger programmet – som en positiv bivirkning til at klargøre kroppen til at få et sundere barn. 

Hvis du gerne vil i gang, så står læge Charlotte Bech klar med konstruktiv kritik og gode råd.

Du kan enten købe hendes bog “Klargør kroppen før graviditeten”. Eller du kan kontakte hende, så hun kan hjælpe dig videre i processen. Uanset hvad, er det vigtigt at gøre noget, så du øger dine muligheder for at få en sundere graviditet, en sundere fødsel og et sundere barn!