Er du pårørende til en, hvor alkoholforbruget har taget overhånd? – Læs med her

Alkoholisme er en alvorlig sygdom, som er svær at komme af med. Det påvirker ikke kun den givne person, men også de pårørende. Det er ofte også de pårørende, der bliver nødt til at påtale problemet. Den givne person kan ofte ikke se, at der et problem med alkoholen, hvilket også er derfor, de har brug hjælp til at sætte flasken. Når de har fået den rette hjælp og behandling, kan de igen leve deres liv, bare uden alkohol. Men spørgsmålet er så, hvornår er man alkoholiker?

En række tegn og symptomer

At afgøre om en person er afhængig af alkohol, kan være svært. Der er derfor en række tegn og symptomer, man kan være opmærksom på. Det kan for eksempel være, at vedkommende drikker alkohol, for at kunne fungere i hverdagen. Et andet alvorligt tegn er, hvis personen får abstinenser, hvis vedkommende ikke drikker alkohol. Man skal også være opmærksom på, om personen har nedsat helbred, på grund af alkoholen. Dette er alle tegn på alkoholisme. Det mest synlige tegn er dog, hvis personens alkoholtolerance ændrer sig, så vedkommende kan indtage større mængder af alkohol. Så hvornår er man alkoholiker, det er man, når afhængigheden af alkohol har taget overhånd.

At få hjælp er det vigtigste

Så efter at have fundet ud af, hvornår man er alkoholiker, er det næste step at få den rette behandling. At vedkommende får den rette behandling, er altafgørende for at få personen ud af afhængigheden. Der findes en række behandlingscentre rundt omkring i landet, som ofte tager imod patienter, 24 timer i døgnet. Man kan som regel også kontakte dem over telefonen og eventuelt få rådgivning, hvis du er pårørende til en, der er alkoholiker. Alkoholisme er alvorligt og derfor skal den rette behandling gives, så vedkommende kan få sit liv tilbage.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top