Med en købersmægler er du gennem hele forløbet sikret kvalitetsbevidst og erfaren sparring med fagfolk, der har forstand på boligkøbsmarkedet. Det er dermed din garanti for at hele processen forløber korrekt og uden ubehagelige overraskelser eller gnidninger mellem køber og sælger. Læs med her og se, hvad en købermægler kan hjælpe dig med – tilbuddene er mange og ikke mindst gode.

Vidste du, at en ejendomsmægler er på sælgers side?

I forbindelse med et boligkøb støder man ofte på en ejendomsmægler – der altid virker både venlig, serviceminded og imødekommende. Dog skal man altid huske på, at ejendomsmægleren repræsenterer sælger og er dermed også på sælgers side, når prisforhandlingerne går i gang. Ejendomsmægleren ser køb og salg af huse som en forretning, hvor kunden er sælgeren – men hvor salget kun lykkes, hvis køber bider på krogen.

Derfor kan køber stå ganske alene i disse forhandlinger.

Er du eksempelvis førstegangsboligkøber?

Mange skal på et eller andet tidspunkt købe deres første bolig. Det kan virke som at træde ud på usikker grund – og når det omhandler store køb med lån i banken, er man typisk bange for at dumme sig og lave en graverende fejl. Der er så meget på spil – og endnu mere at tabe.

Derfor kan det være ganske fordelagtigt og ikke mindst godt givet ud, hvis du allierer dig med en købermægler. Her er mægleren lige så erfaren i både huspriser og boligens stand som ejendomsmægleren. Den essentielle forskel er dog, at købsmægleren ALTID er på købers side.

Derfor står du – uanset om du er førstegangskøber eller ej – aldrig alene.

Hvad kan en købermægler?

En købermægler kan mange ting. For det første er mægleren uddannet i at vurdere boligens stand. Er der eksempelvis noget, der ikke skal være?
Derudover kan mægleren også sammenligne boligens stand og type med øvrige boliger og således hurtigt se, om prisen eksempelvis er for høj sammenlignet med lignende boliger i området.
At have et indgående kendskab til boligmarkedet er en stor fordel, når man skal købe ny bolig. Eksempelvis kan et gammelt tag eller manglende renoveringer være med til at trække prisen ned – men det ikke sikkert at køber selv registrerer dette, da boligmarkedet og priserne er ukendte faktorer.

Kan købermægler hjælpe med forhandlingerne?

Ja, denne type af mægler er også uddannet i forhandlingssituationer. Det betyder også, at du har en dygtig forhandler ved din side, hvis du finder drømmeboligen. Det kan være grænseoverskridende for de fleste at forlange en lavere pris, end hvad boligen står udbudt til. Men sådan ser mægleren på købers side det ikke. Her er en god forretning, hvis man får et velfortjent prisafslag.

Med alt dette in mente er det altid en god investering at alliere sig med en mægler, der står på din side. Det giver dig ro og tryghed gennem hele processen – for købers mægler står ved din side fra start til slut. Det giver dig fred og ro til at træffe den bedste beslutning for dig og din familie.