At sætte sig selv først er en sund, nyttig og nødvendig praksis. Det er ikke egoistisk at have kærlighed til den man ser i spejlet, det er ren og skær omsorg. Det er at investere i sin egen personlige trivsel og livskvalitet. Og desuden er det langt nemmere at tage sig om folk omkring sig, hvis man selv har det godt. Hvis man stopper med at sætte sig selv først, bliver man nedslidt.

Prioriter dig selv

Det tømmer en for energi, identitet, ønsker og mest af alt dit selvværd. Det sværest er, at vi undertiden gør disse ting uden at tænke på det selv. Vi stopper aldrig og undrer os over, om vi virkelig ønsker at gøre den tjeneste. Vi har det med at falde i den fælde, hvor vi bare gør tingene automatisk og derefter rationaliserer disse handlinger som naturlige og nødvendige. Vi tror, at hvis vi er nyttige for andre, er vi værdifulde. der er heldigvis mange måder man kan begynde at have fokus på ved sig selv, som vil gøre en forskel på en fokus i hverdagen og forhåbentlig gøre dig gladere med tiden.

 

Træning og sund kost

Vi kender alle den helt klassiske guide med træning og sundere kost. En gladere krop giver også ofte mere overskud i hverdagen og glæde. Man skal ikke undervurdere det, det gør meget mere end man lige går og tror. Det er selvfølgelig bare vigtigt, at man vælger sit fokus, fordi man ønsker at gøre det for sig selv, ikke fordi man tror det er forventet af en. Nogle dage kan træning føles mere som en kamp mod kroppen end for den. De dage vil vi gerne færre af, så man i stedet fokusere på deller der skal væk, træner for glæde, overskud og et godt helbred. Der er både noget mentalt og noget fysisk forbundet ved denne proces. Det kræver øvelse og rytme, men det kan helt sikkert hjælpe til en forskel.

 

Erkend du har ondt

Er der noget der irriterer dig eller noget du har ondt i, så gør noget ved det. Er der noget der presser eller føles ubehageligt. Går du og føler sig syg, så gør noget ved det og opsøg en læge. Rigtig mange danskere har en tendens til at lade som ingen ting og ignorerer de smerter eller den sygdom vi går rundt og bøvler med.

Det er efterhånden utroligt, at vi skal kalde et lægebesøg for, at ”forkæle” sig selv. Det burde være en selvfølge, at vi skal tage os den tid til at blive rask, det tager og prioriterer vores helbred. Har du problemer med synet og egentlig burde tage forbi Euroeyes, så få det gjort, for det bliver ikke bedre med tiden, tvært imod. Hvis vi holder fast på dette eksempel, så burde en ting som ens øjne stå øverst på prioritetslisten. Man vil helst ikke fejle noget, så det er til tider nemmere ikke at få stillet en diagnose. Pas på hvad du har.

 

Dit Mentale helbred

Rigtig mange danskere går og gemmer på en masse tanker som de ikke deler med nogen. Rigtig mange danskere har rigtig travlt og giver sig ikke tid til de ting, de egentlig helt ville bruge deres tid på. Livet skal ikke kun være bygget på forventninger til os selv og hinanden, det er et for stort pres at leve op til. Alt dette leder til stress og andre psykiske sygdomme, som fylder alt for meget i det danske samfund.

Man skal passe på sit mentale jeg, lige så meget som sit fysiske selv. De er kædet tæt sammen og det kan have store konsekvenser for det andet. Det kan være svært selv at indse, men så skal man lytte til menneskerne omkring en. Der er heldigvis efterhånden en masse hjælp og hente. Den stigende efterspørgsel på blandt andet psykologhjælp har givet en masse nye tiltag. We.Care er en af de virksomheder der satser på online psykologhjælp og står til rådighed i de svære situationer, når de opstår.