En barnevogn er et essentielt stykke udstyr, når man skal have et barn. Det er her, hvor dit barn kommer til at bruge en del af sin tid de første år, så det er vigtigt, at du bruger tid på at vælge den rette barnevogn. Der er mange forskellige faktorer, som har betydning for, om en barnevogn er god eller ej, som du skal overveje, inden du køber en specifik barnevogn. Du kan læse om, hvad du skal overveje, inden du køber en barnevogn, her. 

Hvilke behov har i?

Der findes mange forskellige typer og størrelse af barnevogne, så inden du begynder at kigge, så er det en god ide at overveje, hvor længe du vil bruge en barnevogn. Barnevogne, som har liggemål under 80 cm, er mest egnet til helt små børn. Hvis du gerne vil sikre, at du kan bruge barnevognen til større børn, så er det vigtigt, at barnevognen er egnet til børn over 9 kg. Hvis du køber en stor barnevogn til en lille baby, så er det vigtigt, at du fylder den godt ud med tæpper, så din baby ikke fryser. Hvis du gerne vil have en klapvogn, så er det vigtigt, at du spørger, om den er egnet til middagslure. 

Vær sikker på, at barnevognen er godkendt

For at måtte sælge en bestemt barnevogn, så skal den have en række sikkerhedsgodkendelser, som sikrer, at barnevognen er i god nok kvalitet til at måtte bruges. Når du kigger på barnevogne, så er det vigtigt, at du er sikker på, at de er godkendte til brug, inden du køber den. Du kan altid spørge webshoppen eller sælgeren, så du er helt sikker.

Køb en sele til barnevognen 

For at holde sikkerheden i top, så er det vigtigt, at du vælger en klapvogn eller barnevogn med en sele. Selen bruges til at holde dit barn på plads, så de ikke kommer til skade, når I bruger barnevognen. Du skal helst gå efter en sele med skridtstrop, som er fastmonteret til vognen. Disse seler er nemme at justere, så de ikke sidder for stramt om dit barn i barnevognen. Det er vigtigt, at du bruger selen, selvom du hele tiden er i nærheden af vognen. Selen sikrer, at dit barn ikke kan kravle ud af vognen og komme til skade. 

Overvej en kombivogn 

Hvis du gerne vil slå to fluer med et smæk, så kan du overveje en kombivogn. Kombivognen har både en barnevognsdel og en klapvognsdel, hvilket betyder, at du kan bruge den til begge ting. Selve barnevognskassen er mindre på en kombivogn, hvilket betyder, at dit barn hurtigere vil vokse ud af den. Heldigvis kan klapvognen så tage over. Hvis du køber en kørepose, kan dit barn sagtens bruge klapvognen til at tage lur, når de er for store til barnevognen. En af de største fordele ved kombivognen er, at du kan spare en del penge, da du ikke skal købe både en barnevogn og en klapvogn, hvilket gør denne løsning meget attraktiv for mange.