Brugt legetøj – Så godt som nyt

Børn er dyre. De vokser ud af deres tøj hele tiden. Tøjet når aldrig for alvor at blive slidt.

Det samme gælder for legetøj. Legetøj er ikke alene dyrt, børnene vokser også hurtigt fra det. De lærer af legetøjet, mens de er helt små. Når de har mestret alt det legetøjet har at byde på, bliver legetøjet kedeligt.

Legetøj er ikke kun sjov og underholdning. Børn lærer en hel masse af at lege med legetøj. Specielt de mindste, bliver meget stimuleret af at lege med legetøj.

Meget af legetøjet når ikke at blive slidt, før barnet ikke længere skænker det opmærksomhed. Derfor er der sund fornuft i at købe brugt legetøj, i stedet for nyt legetøj.

Legetøj er vigtigt for barnets udvikling

Mange mener at børn har alt for meget legetøj. Det kan da også godt være at det i nogen hjem forholder sig sådan. Men, det der ofte bliver overset er at legetøj faktisk er vigtige brikker i barnets udvikling.

Børn lærer alt muligt af at lege med legetøj. De mindste udvikler deres sanser. De lidt større genkender farver og former. Dem der er en tand større får stimuleret deres fantasi, så de selv kan finde på sjove lege.

Køb brugt legetøj for din pengepungs skyld

At købe brugt er ren og skær sund fornuft. Ting der har været brugt, er ofte slet ikke slidt og kan derfor sagtens bruges igen af andre.

Brugt legetøj koster ofte langt under halvdelen af, hvad man giver for det samme legetøj fra ny. Set fra barnets perspektiv, betyder det rent faktisk, at der bliver råd til dobbelt så meget legetøj, hvis legetøjet købes brugt, frem for nyt.

Brugt legetøj og andre ting der sagtens kan genbruges, giver luft på kontoen, til at bruge penge på andre ting, frem for kun at bruge penge på nye ting.

Sælg dit barns brugte legetøj

Som nævnt i indledningen, sker det tit at børn bliver færdige med legetøj, længe før det bliver slidt. Derfor er der lige så god mening i at sælge barnets brugte legetøj, som at købe brugt legetøj.

Specielt dyre ting, som løbecykler, trehjulede cykler, gå vogne og andre ting i samme kategori, som barnet faktisk kun bruger ganske kortvarigt, er det en rigtig god ide at sælge videre.

Faktisk er der sund fornuft i at videresælge, alle gode ting, som ikke er slidt eller i stykker og ikke kun barnets legetøj.

Køb brugt legetøj for verdens skyld

Verden flyder over af ting. Der bliver produceret helt vanvittigt meget, af alle ting. Legetøj er ikke en undtagelse. Vælger man at købe brugt legetøj og måske også at sælge det igen, hjælper man derfor verden.

Al produktion forurener på den ene eller den anden måde. Der bruges store mængder, strøm, vand og alt muligt andet, som på hver sin måde belaster jorden.

Ved at købe brugt legetøj, undgår man på længere sigt, at der bliver produceret mere legetøj, end der rent faktisk er behov for.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top