Kemiske midler på arbejdspladsen kan have store konsekvenser hvis man ikke arbejder i de rigtige omgivelser, har det rette tøj eller bare generelt ses der en større risiko for arbejdsulykker med kemiske midler på arbejdspladsen. 

Mange danske arbejdspladser har masser af farlige stoffer og materialer som de skal arbejde med dagligt, det øger selvfølgelig risikoen for arbejdsulykker. 

Med substitution kan man mindske samt nedbringe unødvendige situationer hvor ansatte kan komme galt afsted på arbejdspladsen. 

Hvis du ønsker at finde ud af hvordan du kan substituere, med henblik på at gøre din arbejdsplads et sikkert sted, så kan du med fordel få rådgivning af Joblife, som har udarbejdet sine helt egne principper til hvordan dette kan lykkes, med stor succes.

Principperne er brugbare til dig der ønsker at forbedre sikkerheden på din arbejdsplads. 

Substitution til en mere sikker hver dag

Hvis du læser denne artikel er det med et ønske, at gøre din arbejdsplads et sikkert sted for dine ansatte. 

Der er visse ting med minimal indsats der kan gøres for at bortskaffe nogle af de farlige kemikalier eller materialer der findes på din arbejdesplads. Undersøg hvilke produkter i anvender nu samt om der er andre på markedet der kan forbedre sikkerheden.

Findes der kemiske produkter som i ikke ønsker skal findes på din arbejdsplads, gamle produkter der simpelt ikke bliver anvendt længere mm. Undersøg markedet for om der er nogle substitutioner for de produkter i allerede arbejder med, for at kunne mindske potentielle arbejdsskader for dine ansatte. 

Har i endvidere de rette ressourcer i virksomheden, mange kemiske stoffer også de nye produkter der findes på markedet som substitution, kræver en stor viden indenfor kemiske stoffer. 

Derudover kræves det også at der er det rette tøj samt grej til de ansatte for at kunne beskytte sig mod farlige kemikalier samt materialer, det er med til at mindske unødvendige situationer samt skader.