Argan olien er et populært produkt, og med god grund. Gulddråberne fra Marokko har nemlig en række gode egenskaber for dit hår og din hud. Her får du den komplette guide til, hvordan du kan bruge argan olien til pleje. Læs med! 

I det sydlige Marokko, ude i ørkenen, vokser et berømt og berygtet træ. Træet hedder et argantræ, og det gør det, fordi det producerer den gyldne olie, som er så populær i en række produkter til pleje. Nærmere bestemt får træet en sjov, lille frugt, og i denne frugt findes de kerne, hvorfra man udvinder olien. 

Det er slet ikke dumt at kigge efter hår- eller hudprodukter med et højt indhold af argan, for olien har en hel del fordele, du kan få glæde af. Den har en særlig sammensætning af vitaminer og mineraler, og det gør den unikt god som hår- og hudpleje i en række henseender. Og så bidrager den ovenikøbet til et mere socialt retfærdigt Marokko! 

Argan olie forsyner dig med antioxidanter 

Argan olie er utroligt rig på antioxidanter, og den er derfor sund at bruge. Den indeholder også godt med nærende fedtsyrer og gode vitaminer, og det er jo kun en bonus. Faktisk indeholder olien så meget E-vitamin, at ingen andre olier kan følge med. Dens indhold er nemlig fem gange så stort!  

Anvend argan olie mod ar og akne 

Olien har også en god virkning mod ar, og i særdeleshed mod ar efter akne. Den virker også til at reducere både fine rynker og mere overfladiske strækmærker. Læs mere om argan olie her, hvis du vil have uddybende og saglig viden om mirakelmidlet. 

Du kan bruge argan olie mod solskoldning 

E-vitamin er fantastisk, når det kommer til fornyelse af kroppens celler, og derfor er argan olie rigtig effektivt i forbindelse med forskellige slags forbrændinger. Om sommeren er den god at have, for du kan med fordel bruge den, hvis du er blevet solskoldet. På den måde gør olien sit arbejde med at udskifte de solskadede celler med nye, friske celler. Smart!  

Brug argan olie som anti-age-produkt 

Argan olie er også hyppigt brugt i anti-age-produkter og virker i det hele taget mod aldring. Her må vi endnu engang sige tak til det høje indhold af E-vitamin, som nemlig også er kendt for at virke helende. Derudover medvirker de essentielle fedtsyrer også til at gøre olien rigtig god til at forebygge aldring. 

God til både tør og fedtet hud 

Man skulle ikke tro det, men olien virker faktisk både mod tør og fedtet hud. Den er fugtgivende, hvilket modvirker tørhed, men på samme tid regulerer den din naturlige produktion af olie. Det kan måske umiddelbart lyde negativt, men det er det slet ikke – tværtimod er det super godt, hvis du har problemer med fedtet hår eller hud. 

Argan olie til hårpleje giver skinnende hår 

Det er meget populært at bruge argan olie i diverse produkter til pleje af håret. Du finder ikke bare olien i shampoo, men også i balsam, produkter til styling og hårkure. Og det er ikke så dårligt, for argan giver dig det blødeste og mest glansfulde hår, du kan forestille dig – uden at fedte!  

Dog er det værd at notere sig, at det er trendy at brande sig på olien, og det gælder både for hud- og hårprodukter. Du vil således se mange produkter, der bryster sig af at indeholde argan olie, men indholdet kan være skuffende lavt. Nogle gange kan indholdet faktisk komme helt ned på 1,5%, og så kan det jo være et ærgerligt køb, hvis det var argan olien, du var ude efter.  

I forhold til netop hårprodukter kan du som regel få en god idé ved at skimme ingredienslisten. Her er det ofte den førstnævnte ingrediens, der er det største indhold af i produktet. Derfor vil du selvfølgelig lede efter argan olien her. Du skulle jo nødig blive snydt for både penge og mirakeldråberne. 

Du hjælper marrokanske kvinder 

En sidste, men langt fra ubetydelig fordel og effekt ved argan olien er, at den ikke bare er skøn for din hud og dit hår, men at den også gør en social og politisk forskel. Når du køber et produkt med argan olie, hjælper du nemlig en større befolkningsgruppe i Marokko. 

Her er det særligt kvinderne, som står for produktionen af den gyldne olie, og det er hårdt fysisk arbejde, som heldigvis betaler sig. Det store salg af argan olie er nemlig medvirkende til, at kvinderne kan selvstændiggøre og frigøre sig i et ellers traditionelt samfund.  

Når du køber produkter med olien i, medvirker du således til, at de marokkanske kvinder kan forsørge sig selv og deres børn. Det betyder, at du bidrager til et mere økonomisk og socialt retfærdigt Marokko, når du køber olien. Og det er altid da kun et plus at bidrage til at gøre en positiv forskel i verden!