Vi kan aldrig vide, hvornår vi bliver ramt af uheld. Nogle gange er det en økonomisk krise, som rammer hele verdensøkonomien. Men det kan også bare være dig og din familie, som bliver ramt af uheldt.

Derfor er det altid en god idé at tænke på fremtiden. Der er heldigvis en del, som du kan gøre, hvis du vil stille dig selv bedre i fremtiden. Forhåbentlig sker der ingen ændringer for din økonomi, men på denne måde er du klar til det.

Det er råd, som alle kan bruge.

Få en opsparingskonto

Vores første råd er simpelt, men det er alligevel de færreste, som benytter det. Med en opsparingskonto er det mere sandsynligt, at du får sparet op. Det skyldes, at du hver måned kan flytte pengene direkte over til din konto, så du ikke kommer til at bruge dem. En opsparingskonto giver dig også en bedre rente.

Automatisk opsparing har vist sig at være noget af det allermest effektive, når det kommer til at spare op. De fleste får lyst til at bruge penge, som står på deres konto.

 

Gør det selv

Et andet godt råd er, at du skal gøre alt selv, som du kan. Der er ingen grund til at hyre dyre håndværkere, når du selv kan klare arbejdet. Især når det kommer til at opsætte kabler, vil jeg altid vælge selv at gøre det.

Hos Kabelsmeden finder du masser af guides til, hvordan du kan klare alt med kabler selv.

 

Spis hjemme

Det er dyrt at spise ude, og over tid har du brugt mange penge på det. Det værste er, at du ikke tænker over det, men hvis du bruger 1.000 kr. på at spise ude hver måned, så er det 12.000 kr. om året og efter ti år, har du altså brugt 120.000 kr.

Husk på at når du er mæt, så gør du ikke op i, om du spiste ude eller hjemme. Brug disse penge til at spare op til dårlige tider i stedet for. Hvis der ikke sker noget, kan I altid bruge dem på en ferie.

 

Lev som om der er krise

Hvis du lever som om, at du allerede har mistet dit job, så vil du opdage, at du stadigvæk har et godt liv.

Alt forskning viser, at det ikke er dyre gadgets, som gør os lykkelige. Det er faktisk ikke engang rejseoplevelser, som mange tror. Det er tid med andre mennesker, som gør dig lykkelig.

Det betyder, at I kan godt tage på ferie, men I skal huske på, at en dyr ferie til Australien i forhold til en bilferie til Tyskland ikke giver jer mere lykke. Lykken på disse ferier kommer af, hvem du bruger tiden med.

Det samme gør sig gældende i din hver dag, og derfor kan du ligeså godt leve som om, at I ikke har særlig mange penge. Efter fem år på denne måde behøver I næppe spare mere op, og I vil være klart til alt, som livet kaster jeres vej.