Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Bakterier. Små, encellede organismer, der findes overalt. Nogle er ganske harmløse, mens andre kan resultere i dødelige sygdomme. Hvordan du bliver syg grundet bakterier, kræver en længere forklaring, som vi ikke vil belemre dig med i denne artikel.

Vi vil til gengæld give dig 3 gode råd til, hvordan du på bedste vis holder dig fri for de bakterier, som kan give dig ubehagelige symptomer. Selvom der er mange måder at gribe dette an på, vil disse råd hjælpe dig godt på vej mod en sygdomsfri fremtid.

Kvalitetssøvn

Et sundt helbred kræver sunde vaner – heriblandt søvnvaner. Hvis du ikke sover længe nok, eller hvis din søvn er af ringe kvalitet, kan det svække dit immunforsvar. Et svækket immunforsvar er ikke just en særlig god ting, da immunforsvaret fungerer som kroppens beskytter mod de onde bakterier.

Søvnen holder ikke bakterierne direkte på afstand, men fornuftige søvnvaner vil gøre din krop mindre modtagelig over for bakterier og dertilhørende sygdomme. Sørg derfor altid for at få en passende mængde søvn. Derved vil du både være frisk til hverdagens opgaver samt parat til at bekæmpe de små, farlige bakterier.

God håndhygiejne

I løbet af dagen har dine hænder kontakt med adskillige overflader. Det kan være dørhåndtag, bordplader eller knappen til kaffemaskinen på kontoret. Disse overflader kan være en bakteriebombe, da diverse hænder har berørt netop disse steder. Jo flere berøringer, desto større sandsynlighed for flere bakterier på overfladen.

Derfor vil du gøre dig selv og dine medmennesker en stor tjeneste, hvis du sørger for at have din håndhygiejne i orden. Hvis du jævnligt vasker hænder, vil du have bedre chancer for at være bakteriefri. Desværre kan for mange ture til håndvasken resultere i udtørrede hænder – og i værste tilfælde håndeksem.

Dette kan du undgå ved at bruge håndsprit fra en hånddesinfektionsstander. Disse er perfekte til kontoret, receptionen eller andre steder, hvor der ofte kommer mange mennesker forbi. Hvis du ikke selv har mulighed for at købe en hånddesinfektionsstander, bør du klart anbefale din arbejdsgiver til at investere i en. Med håndsprit fra en hånddesinfektionstander vil smitterisikoen blive formindsket gevaldigt.

Vær opmærksom på bakteriebomber

Fitnesscentre, offentlige toiletter og store begivenheder er perfekte steder for en bakterie at boltre sig. Dette er ikke ensbetydende med, at du aldrig mere kan komme en tur i træningscentret eller nyde en god koncert blandt en masse musikelskere.

På disse steder er det dog en god idé at være opmærksom på, at der er stor risiko for at blive smittet med bakterier. Hvis du tager dine forbehold på steder som disse, kan du undgå at ligge på langs de følgende dage efter en smuk koncert eller en hård spinningtime – grundet sygdom.

Hvordan gør du så dette? En lille håndsprit i lommen, handsker på hænderne eller undgå at røre ved dit eget ansigt er små metoder, der kan have stor indflydelse på, om du kommer ud på den anden side fuldstændig bakteriefri!