Vælg det rigtige par fodboldstøvler

Der er ikke noget som et par nye fodboldstøvler, der sidder som skræddersyede rundt om dine gudsbenådede fodboldfødder. Du føler, du har mere kontrol over bolden, og at du generelt kan gøre med den, lige hvad du vil – altså endnu mere, end du plejer! Sagen er dog den, at næsten alle nye fodboldstøvler giver den fornemmelse. Det handler derfor om at finde det bedste par i det lange løb, og det vil vi her hjælpe dig med!

Der er ingen grund til at snakke udenom. Som fodboldspiller er det i sagens natur vigtigt at have sig et par gode fodboldstøvler. Det gælder, uanset om du spiller i klub, hvor du træner flere gange om ugen og tilmed spiller kamp i weekenden, eller om du blot ynder at spille lidt for sjov i ny og næ.

fodboldstøvler

Særligt hvis du hører til kategorien af spillere, der træner og spiller kamp hver uge, så dur det ikke, at du erhverver dig et par fodboldstøvler, der går op i limningen efter en halv sæson. Så kan du lige så godt købe dig et ordentligt par til at begynde med.

Det er nok lidt dyrere lige her og nu, ja, men det kan sagtens vise sig, at du sparer mange hundrede kroner i det lange løb, fordi du så kan spille med det samme par støvler i flere sæsoner. Hvordan du vælger de rigtige fodboldstøvler, vil vi forsøge at gøre dig klogere på i denne artikel. Den gennemgår, hvilke fodboldstøvler du bør overveje at erhverve dig.

 

Fodboldstøvler – det betaler sig at købe god kvalitet

Et par nye fodboldstøvler, siger du? Det er vel bare at gå på nettet eller gå ind i den første og bedste sportsbutik og købe det par, der ser fedest ud til den billigste pris, og så er den ged barberet. Hvor svært kan det være?!

Sådan tænker mange, når de skal vælge fodboldstøvler. Og det er også helt fair, at du tænker på din pengepung, og at du ikke vil investere for meget i dine støvler. Sagen er dog den, at i det lange løb vil du tit og ofte kunne spare penge, hvis du vælger at investere lidt mere i dine fodboldstøvler her og nu. Ligesom i så mange andre sammenhænge så hænger pris og kvalitet unægteligt sammen.

Køber du et par fodboldstøvler i den helt billige afdeling, så risikerer du nemt at opleve, der kommer huller ind til tæerne eller sågar, at hele siden af støvlen kan åbne sig allerede efter en halv til en hel sæson. Her står du så med valget om at lappe dine fodboldstøvler med gaffatape, eller du kan købe et par nye – igen! Ingen af delene er optimale, når man tænker på, at du med et par kvalitetsstøvler helt ubesværet ville kunne have spillet videre uden alt det besvær.

 

Hvilken type fodboldstøvler skal du gå efter?

Én ting er dog, at du bør overveje at investere lidt mere her og nu. En helt anden ting er jo så, at du lige skal hitte ud af, hvilken slags fodboldstøvler du godt kunne tænke dig. Er du for eksempel typen, der går efter at sparke så hårdt, at målmanden ikke tør sætte hænderne på bolden? Eller er du måske selv målmand med ønsket om at kunne lave de længst mulige udspark? Eller skal dine støvler blot være lette som en fjer, så du kan spurte fra dine modstandere?

Der er nok af overvejelser at gøre sig i den henseende. Men uanset hvilke kvaliteter du vægter mest, så bør du helt sikkert se denne fodboldstøvleguide, hvor du blandt andet i en kort video kan se, hvilke fodboldstøvler du kan sparke hårdest med.

Foruden den lille video kommer guiden også med gode bud på, hvilke modeller du bør vælge at spille i, alt efter om du er målmand, forsvarer, midtbanespiller eller angriber. Det er lidt nørdet, ja, men hvem vil ikke gerne have de bedst mulige forhold, når de først går på banen for at spille fodbold?

Se også den store guide til fodboldmål til haven her!

De tre største mærker inden for fodboldstøvler

I guiden finder du primært henvisninger til mærkerne Adidas, Puma og Nike. Det er alle sportsbrands i den absolutte verdenselite. Det gælder både helt generelt med sportsudstyr, men så sandelig også når det kommer specifikt til fodboldstøvler. Således er de tre mærker sponsorer for et væld af verdens bedste fodboldspillere og andre sportsudøvere – og det er selvfølgelig ikke tilfældigt!

 

Nike

Tag nu for eksempel amerikanske Nike, der er kendt over hele verden. De har tegnet en livstidskontrakt med verdens bedste fodboldspiller anno 2016, portugiseren Cristiano Ronaldo. Det betyder, at du aldrig vil komme til at se Ronaldo spille i andet end Nike-fodboldstøvler.

 

Herudover har de andre verdensstjernenavne som Neymar, Philippe Coutinho, Wayne Rooney, Harry Kane, Thiago Silva, Andrea Pirlo, Zlatan Ibrahimović, Andrés Iniesta, Sergio Ramos og mange, mange flere i stalden.

 

Foruden Ronaldo har Nike også livstidskontrakter med de to tidligere NBA-stjerner Michael Jordan og LeBron James.

 

Adidas

Den tyske sportsudstyrsgigant Adidas ligger bestemt heller ikke på den lade side, når det kommer til de store navne.

Således kan man i det tyske bryste sig af navne som FC Barcelonas magiske troldmand Lionel Messi, der fem gange er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller, Real Madrids Gareth Bale, den tidligere Barcelona-spiller og -legende Xavi Hernández og ikke mindst den nuværende Barcelona-spiller Luis Suárez – og mange flere!

 

Puma

De tyskere må altså kunne noget, for lige som Adidas er Puma også fra vores kære naboland mod syd – og stifterne af de to firmaer var i øvrigt brødre. Og ligesom Pumas tyske landsmænd fra Adidas samt de amerikanske konkurrenter fra Nike, så skorter det bestemt ikke på prominente navne i Puma-folden.

 

Brandet kan fremvise store navne såsom Manchester Citys superangriber Sergio ”Kun” Agüero, fodboldverdens enfant terrible Mario Balotelli, verdens vel nok største målmandstalent Gianluigi Donnarumma samt hans landsmand og målmandskollega Gianluigi Buffon. Desuden finder du også  Dortmund-stjernen Marco Reus, Olivier Giroud fra Arsenal og ikke mindst den spanske supertekniker Cesc Fàbregas spillende i støvler fra Puma. Og ligesom tilfældet var det med Nike og Adidas, så er dette blot et beskedent udpluk af navnene.

 

Det kan vel næppe klargøres meget tydeligere, at disse tre sportsbrands er de førende i verden. Hertil kommer også de utallige fodboldklubber og fodboldlandshold, som de tre brands også er sponsorer for. Det bliver hverken større eller bedre end Nike, Adidas og Puma.

 

 

De bedste fodboldstøvler, du kan få!

Det er dog ikke kun verdensklassespillere og de store klubber, de laver fodboldstøvler til. Heldigvis for os, der ikke lever af at spille dette fantastiske spil, produceres der også kvalitetsstøvler til almindelige dødelige. Der er dermed ingen undskyldning for ikke at anskaffe sig et par ordentlige fodboldstøvler. I det følgende kommer vi med et par forslag angående valg af modeller og materiale til dig fra disse tre fantastiske brands.

 

Nike-fodboldstøvler

Når man har verdens bedste fodboldspiller i folden, har man naturligvis noget at byde på, og Nikes udvalg af fodboldstøvler er da også yderst imponerende. Tag for eksempel Nike Mercurial-serien, som Cristiano Ronaldo er stor fan af. Det er han ikke mindst, fordi de er lavet til, at man kan få så meget fart på som overhovedet muligt. Dét ikke kun via vægt – eller mangel på samme – men også andre tekniske elementer såsom et eksplosivt knopsystem.

Nike Magista er også en støvle, der bør nævnes. Den er som skabt til midtbanespilleren, der er meget i boldbesiddelse. Af spillere, der foretrækker Magista, kan blandt andet nævnes FC Barcelonas Andrés Iniesta og vores egen danske Tottenham-stjerne Christian Eriksen.

 

Se mere om disse to samt andre supermodeller i denne oversigt over fodboldstøvler fra Nike.

 

Adidas-fodboldstøvler

Når det kommer til fodboldstøvler fra Adidas, har de en lang række af supergode modeller, du med rette bør overveje. Der er blandt andet Adidas Adizero, som er en let støvle, som dermed er helt optimal til, at du kan opnå din maksimale topfart.

adidas fodboldstøvler

Der er desuden også Adidas Predator, som blandt andre Mesut Özil spiller i. Herudover også de to nu fodboldpensionerede midtbanestrateger Xabi Alonso og Steven Gerrard – det er altså toppen af poppen, når det kommer til midtbanespillere!

 

Se mere om de to modeller samt flere under denne oversigt over fodboldstøvler fra Adidas.

 

Puma-fodboldstøvler

Udvalget af fodboldstøvler fra Puma er naturligvis også helt i top! Ligesom de to andre brands har Puma selvsagt også støvler, der er specifikt fremstillet med henblik på fart. Tag for eksempel Puma evoSPEED, der fås i to varianter – én med en overdel af mikrofiber og én med blødt kalveskind. Dermed er der noget for enhver smag. Om du bør vælge den ene eller anden variant, det kan du blive lidt klogere på i næste afsnit, hvor vi kommer med råd til valg af materiale.

puma fodboldstøvler

Værd at nævne er også Puma evoPOWER, som er en støvle, der er fremstillet til at kunne lave det hårdest mulige skud med – med andre ord: Målmændenes værste mareridt! Samtidig med det har man på fornemmeste vis også formået at lave støvlen meget let. Det er med andre ord lidt fodboldstøvlernes svar på en schweizerkniv.

 

Læs mere om disse to klassemodeller samt flere i denne oversigt over fodboldstøvler fra Puma.

 

Skind, læder, mikrofiber eller syntetisk?

Det er ikke altid lige nemt at sige, om en given spiller skal have det ene eller det andet materiale. Der er dog nogle tommelfingerregler, som du bør skrive dig bag øret, inden du bestemmer dig for dit valg af nye fodboldstøvler.

 

Først og fremmest: Der er forskel på materialerne. Det helt elementære i valget herom ligger i, hvilken type spiller du er. Er du en meget teknisk spiller, hvor elementer som førstegangsberøring og komfort er i højsædet, så kan du med rette begynde at tænke i skind- og læderstøvler.

 

Er du udpræget en spiller, hvor fart og retningsskifter har en stor betydning for dig, så er mikrofiber måske dit bedste valg. Dét fordi de typisk er lettere modeller.

 

Der kan selvfølgelig være tale om undtagelser. For eksempel kan støvler lavet af skind eller læder sagtens være velegnede til fart og retningsskift, men vælger du at gå efter ovenstående retningslinjer, vil du aldrig gå helt galt i byen.

 

Skal du så vælge Nike, Adidas eller Puma?

Vi kan ikke sige til dig, hvilket mærke du skal vælge. Det må du selv finde ud af. Vi har nu fremstillet en række valg og råd, som du forhåbentlig kan bruge til at pejle dig frem til det rigtige valg med. Det er med at lytte til din indre ”fodboldstemme” og høre, hvad den siger til dig. Det er nu, du skal mærke efter, om du virkelig vil være kanonkongen, der kan score fra midten af banen, eller om du måske mere er ham eller hende, der gør dig godt ved at være let på tå og med masser af fart i fødderne.

 

Der er selvfølgelig også muligheden for at gå mellemvejen og blive en slags hybrid mellem en David Beckham og Lionel Messi – altså kanonkongen og den lynhurtige dribler.

 

Uanset hvilken type du er, så vil du helt sikkert kunne finde dit optimale par af fodboldstøvler via de tidligere nævnte guides og oversigter. Det er desuden aldrig en dum idé at besøge hjemmesiderne til Nike, Adidas og Puma, hvis du har mod på mere. Her finder du foruden fodboldstøvler også kvalitetsvarer i andet sportsudstyr såsom løbetøj, sko, træningssko, cool hverdagsoutfit og meget, meget andet.

 

Køb fodboldsstøvler efter hvilken slags fodboldsspiller du er

Et sidste råd herfra skal være, at du altid skal søge at ramme dit niveau. Indtil nu har vi primært taget udgangspunkt i spilleren, der træner og spiller kamp hver uge. Det siger dog næsten sig selv, at hvis du kun spiller for sjov indimellem, når tid og lyst lige er til det, så opfordrer vi på ingen måde til, at du investerer flere tusinde kroner i et par fodboldstøvler.

 

Men spiller du hver uge, skylder du dig selv at forkæle dig selv med et par lækre støvler – du elsker jo spillet, så vis det lidt respekt ved at gå op i detaljen. Det skader ikke noget, at de andre på holdet bliver misundelige, fordi du har de bedste støvler – tværtimod!

 

Men her og nu bør du til at begynde med finde ud af, hvilken type fodboldspiller du er. Så hvad siger din indre ”fodboldstemme” til dig? Lyt til den, få købt de drømmefodboldstøvler, du altid har ment, du fortjener, og kom så ud og vis, hvad du dur til!

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top