Når dit barn har nemt ved at lære, vil han eller hun stå langt stærkere fremadrettet. Heldigvis er der meget, du som forælder kan gøre for at hjælpe dit barn til at blive mere lærenem.

Som forælder vil du selvfølgelig gerne hjælpe dit barn mest muligt, så han eller hun kan få sit drømmeliv. Det liv, hvor dit barn udlever sit fulde potentiale. Det kan se ud på mange forskellige måder, men for mange forældre handler det om at hjælpe deres børn til nemt at tilegne sig viden.

Dermed vil de give børnene en stor fordel i forhold til at kunne opnå det, som de drømmer om. Det er lige meget, om de gerne vil være astronauter, dyrlæger eller politibetjente. Alle jobs kræver mange års uddannelse, og har dit barn nemt ved at lære, vil han eller hun bare klare sig langt bedre.

Her er fire områder, hvor du kan sætte ind, hvis du gerne vil have et lærenemt barn.

Lær ham eller hende at spille på et instrument

Hvis dit barn kan spille på et instrument, vil han eller hun have nemmere ved at tilegne sig ny viden på en række områder. Forskning viser nemlig, at det ikke bare giver en bedre musisk viden, men generelt gør et barn mere intelligent.

Derfor er det en god ide, at du får en klaverstemmer til at komme og se på jeres flygel, piano eller klaver, så dit barn kan komme i gang med at spille. Medmindre du selv har erfaring som klaverstemmer, bør du nemlig ikke selv kaste dig ud i det. Læs mere her om, hvad en klaverstemmer kan tilbyde dig.

Sørg for, at dit barn får masser af motion

Motion er også med til at gøre, at dit barn får nemmere ved at lære. Du skal derfor bare opfordre barnet til at røre sig så meget som muligt – og gerne også selv røre dig sammen med barnet. På kort tid vil både du og dit barn kunne mærke, at I kommer til at huske bedre, når I dyrker motion. Forskning viser nemlig, at I i gennemsnit vil komme til at huske op til 30 % bedre og have nemmere ved at lære.

Lad dine børn løbe en risiko

Som forælder er det svært, at du ikke hele tiden holder øje med dit barn. Det må jo ikke komme til skade. Men ved at styre barnets leg kommer du faktisk også til at blokere for indlæringen. Børn, der tør løbe en risiko, når de leger, er mere intelligente og har nemmere ved at lære.

Læs med dit barn

De ovenstående råd har alle handlet om at styrke evner, der ikke som sådan havde med skolen at gøre, men som alligevel kunne være med til at påvirke barnets præstation. Når du gerne vil gøre det nemmere for dit barn at lære, bør du også sørge for at læse med ham eller hende.

Allerede fra barnet er helt lille, kan du læse højt, så han eller hun får en fornemmelse for sprog. Når barnet er 4-5 år gammelt, kan I begynde at tale om nogle af de ord, som du læser højt. Det er med til at styrke barnets ordforråd.