Smukke parketgulve

Danskernes favorit, når det kommer til gulvet, er og bliver altså gulve af træ. Uanset om du træder ind i et hjem fra 80’erne, eller du går ind i et nybygget skandinavisk hus, så kan du næsten altid finde flotte trægulve. Og det er ikke uden grund, for trægulvene bidrager med enormt meget atmosfære og charme til dit hus, og kan passe ind i langt de fleste indretninger. Parketgulve fra dansktraegulv.dk er et eksempel på, hvordan du kan bruge dit trægulv som en aktiv del af din indretning. På samme tid at gulvet ikke nemme at håndtere, og kommer i mange forskellige prisklasser og kvaliteter.

Den rigtige sortering af trækvalitet

Hvis du overvejer at anlægge parketgulve, så skal du starte med at bestemme dig for, hvilken kvalitet gulvet skal have. Du kan få en meget stilrent og ensartet sortering, med stort set ingen eller få knaster, der er både fint og dyrt. Du kan også gå over i en helt anden ende af skalaen, og i stedet købe et meget mere levende og rustikt parketgulv, som giver et mere autentisk udseende. Hvis du er i tvivl, så kan du tage ud at kigge på de flotte parketgulve og lade dig inspirere. Måske kan du så forestille dig, hvad som passer godt ind hjemme hos dig.

Den rigtige overfladebehandling

Når du har bestemt hvilken kvalitet, som dit parketgulv skal have, så skal du også overveje, om det skal overfladebehandles. De stærkeste typer af overfladebehandlinger er lakeringer, som beskytter rigtig godt mod både vand og slitage, og på samme tid er lette at vaske. På samme måde beskytter også voksbehandlingen mod vand, men det er mindre glinsende. Du kan også vælge et ubehandlet parketgulv, men det kræver meget vedligeholdelse og skal efterfølgende både slibes og lakeres. Mærk efter, hvilket temperament du har, og hvor meget tid du har til at passe dit parketgulv, inden du beslutter dig.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top