Skal du bygge ny terrasse? Læs med her

Mangler du et sted, hvor børnene kan lege, grillaftenerne kan nydes, og havemøblerne kan stilles? En god terrasse er en nødvendighed, hvis du har et hus. Spørgsmålet er bare, hvilken slags terrasse det skal være. Læs med her og bliv klogere.

Hvilken slags terrasse?

Langt de fleste danskere, der har en terrasse, vælger enten en træterrasse eller en fliseterrasse. Disse er de mest populære valg, uanset terrassens størrelse. En fliseterrasse er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget andet end at blive fejet med sand en gang imellem for at holde ukrudtet væk. En træterrasse kræver mere vedligeholdelse og skal regelmæssigt både olieres, slibes og rengøres. Det er derfor et spørgsmål om, hvor meget tid man ønsker at bruge på vedligeholdelse af sin terrasse. En tredje mulighed du kan vælge, er en terrasse med komposit terrassebrædder til haven.

Kompositterrasse

Som nævnt ovenfor er en terrasse lavet af komposit en god løsning for dig, der gerne vil have et trælook, men uden det store vedligeholdelsesarbejde. Komposit er lavet af en blanding af træ, plastik og bindemidler. Det bliver fremstillet af genbrugt træ og plastik, hvilket også gør det til en bæredygtig løsning. Her slipper du for at skulle oliere og slibe terrassen, da kompositbrædderne er meget modstandsdygtige og kan holde til al slags vejr.

En anden genial fordel er, at brædderne ikke kan rådne eller blive angrebet af termitter og andre skadedyr, som almindeligt træ kan. Brædderne kan holde i op til 20-25 år, og det eneste, der skal gøres, er at rense terrassen et til to gange om året for at forhindre ophobning af snavs og alger. Sidst, men ikke mindst, er en terrasse med kompositbrædder nem at montere, og når du køber brædderne, medfølger der en manual. Alt i alt er det en rigtig god løsning for dig, der ønsker en flot og vedligeholdelsesfri terrasse.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top