Sommeren er over os. Det betyder varmere vejr og lysere dage. Netop det varmere vejr og de lyse dage er optimalt, når huset skal sættes i stand. Derfor er der rigtig mange, der vælger at gøre det om sommeren. Uanset om du har nogle helt små projekter, der skal færdiggøres, eller et stort projekt, der venter på dig, kan du med fordel komme i gang til sommer. Herunder får du nogle ideer til, hvad sommeren eksempelvis kan byde på, hvis du synes, huset trænger til en kærlig hånd.

Skal huset isoleres bedre?

Synes du, det har været en kold vinter? Trænger huset til bedre isolering? Så kan det være et projekt for sommeren. Det er en rigtig god idé at isolere huset om sommeren. Det mere tørre vejr er nemlig optimalt til isolering af hus. Der findes flere forskellige former for isolering hus. En hulmursisolering er en klassisk isolering, der bruges til huse, som både har en forvæg og en bagvæg – og et hulrum imellem dem. Isolering af huset kan være et projekt, som du kan bruge sommeren på, hvis huset alligevel trænger til bedre isolering. De varme og tørre dage gør det både lettere og mere behageligt at få arbejdet gjort.

Trænger væggene til en kærlig hånd?

Når sommeren er over os, betyder det, at solen skinner mere ind gennem vinduerne. Det betyder også, at vi bedre kan se, om væggene trænger til en omgang maling. Det kan faktisk være svært at se om vinteren, når der ikke er så meget dagslys. Hvis væggene trænger til en omgang maling, er det en fordel at klare det om sommeren. Ikke nok med, at det er lettere at se, om væggene overhovedet trænger, så bliver det også lettere at få et pænt resultat. Det gode dagslys gør det nemlig lettere at male, så væggene står knivskarpt.

Hvad med haven?

Haven kan næsten ses som en del af huset – og det er bestemt en del, som ikke må glemmes. Det er især om sommeren, at haven faktisk bruges, og derfor er det da også en rigtig god idé at få sat haven lidt i stand henover sommeren. Faktisk kan du med fordel allerede begynde, inden sommeren for alvor starter. Når haven skal gøres i stand, skal den gøres i stand, fordi den skal være hyggelig at tilbringe tid i til sommer. Der skal være plads til at kunne sidde på terrassen på de lune sommeraftener, og der skal være plads til at nyde solen om dagen. Derfor kan du bruge noget af sommeren på at fjerne det affald, som står rundt omkring. Du kan plante nogle smukke blomster, der kan give liv og hygge, og du kan finde de gode havemøbler frem. Brug noget tid på at fjerne ukrudt, så haven bliver ekstra indbydende til sommer.

Nyt tag på huset

Hvis huset trænger til et nyt tag, er det en rigtig god idé at lægge det henover sommeren. Om sommeren har vi forholdsvist tørt vejr, og det er en kæmpe fordel, når der skal lægges nyt tag. Det varmere vejr gør det desuden mere behageligt og mere praktisk. Du kan derfor med fordel få lagt nyt tag på huset henover sommeren. Processen kan blive længere, fordi der ikke er så store risici forbundet med det, og derfor kan det faktisk også ofte være billigere at få lagt nyt tag på huset om sommeren. Der er altså mange gode grunde til, hvorfor det netop er om sommeren, at taget skal skiftes ud, hvis det trænger.