Du kender sikkert talemåden: ”Sælg hullet – ikke boremaskinen”. Det gælder også, når du skal lave en produktvideo, der sælger. For dit produkt er først interessant for kunden, når han eller hun er blevet overbevist om, at det kan løse det problem eller den opgave, de står med. Læs med, og bliv klogere på at skabe produktvideoer, der sælger!

De fleste drømmer om at producere en flot og fængende produktvideo, som viser alle de bedste egenskaber ved deres produkter?

Det er der ikke noget at sige til. For du er sikkert både meget stolt over dit produkt, og brænder for at fortælle om alle de fantastiske finesser, som produktet har.

Kunderne har et problem, de skal have løst

Problemet er bare, at kunderne måske ikke en gang ved, at de har brug for dit produkt. Så selv om videoen er flot med fantastiske overtoninger mellem de enkelte scener, skarpt klippet og har lækker underlægningsmusik, vil din produktvideo måske slet ikke sige dem noget som helst.

Nej, din produktvideo skal meget hellere starte med det problem eller den opgave, som kunden skal have løst. Den kan de genkende fra deres hverdag – og den leder de efter en løsning på.

Derfor vil en produktvideo, som lægger ud med at præsentere kundens problem eller udfordring, få dem til at stoppe op og begynde at se den.

Når først du har fanget dem ind på den måde, kan du så vise dem, hvor smart og nemt dit produkt kan løse det for dem.

Men gå ikke for meget ned i detaljen

Men selv om du stadig brænder efter at vise alle de avancerede funktioner ved produktet – så lad være, hvis det ikke er nødvendigt for at løse kunden problem eller opgave.

For jo flere detaljer, du læsser ind i din produktvideo, jo mere avanceret – og dermed besværligt at forstå – kommer dit produkt til at fremstå.

Det er ikke godt nyt for den del af hjernen, som tager alle vores beslutninger. Det er den samme, som har holdt os i live lige siden urtiden. Den kaldes krybdyrhjernen, og kan grundlæggende set kun vurdere, om noget er en fare eller til at spise. Derudfra kan den så beslutte, om du skal stikke af, spille død eller kaste dig over det, du står foran.

Af den grund er krybdyrhjernen også meget kræsen med, hvad den giver os lov til at bruge tid på. Så snart noget ser for besværligt ud, slår krybdyrhjernen fra. For så skal den koncentrere sig alt for meget om det. Og så overser den måske en alvorlig fare, eller misser et lækkert måltid.

Derfor vælger krybdyrhjernen oftest også den løsning, som den først kan forstå.

Så kan du på en nem og enkelt måde vise, at dit produkt kan løse det problem eller den opgave, som kunden har, er der større chance for, at de vælger netop dig som leverandør.

Forenkl budskabet og scor kunden

Derfor handler det om at skabe en produktvideo, som gør det nemt for kunden at se, at du har det produkt, de har brug for. Så er der meget større chance for, at de vælger dit produkt, så du scorer kunden for næsen af dine konkurrenter.

Så selv om du måske er bange for at komme til at se dum ud i konkurrenternes øjne, bør du være ligeglad med det. For det er jo ikke dem, der skal købe dit produkt, vel?