Et forbrugslån kan være en løsning for dig, hvis der er noget, du gerne vil købe. Men inden du tager et lån, skal du selvfølgelig undersøge det grundigt. Læs mere om herunder, hvordan du gør det.

Overvejer du at tage et forbrugslån, skal du sætte dig grundigt ind i, hvad vilkårene er for de enkelte lån. Dermed kan du være sikker på at finde frem til det rette lån for dig. Men med de mange forskellige låneudbydere, der findes i dag, giver det ikke mening at sidde og tjekke alle hjemmesiderne enkeltvis. I stedet har du brug for en forbrugslån oversigt, så du nemt kan danne dig et overblik.

Et af de steder, hvor du nemt kan danne dig et overblik over de forbrugslån, der findes på markedet, er på laanekassen.dk. De har samlet en oversigt over alle de forbrugslån, der findes på det danske marked. Der vil det derfor være muligt for dig at se, hvor meget ÅOP er på, hvor meget du har mulighed for at låne, hvor gammel du skal være, og en række andre faktorer, der er vigtige, når du skal tage et lån.

Et forbrugslån behøver ikke at være så dyrt

Du har sikkert hørt mange skrækhistorier om folk, der har taget et forbrugslån og så er endt med at skylde det dobbelte af, hvad de har lånt. Det er selvfølgelig ikke en situation, du har lyst til at sidde i, og derfor kan det være, at du tænker, at et forbrugslån slet ikke er noget for dig.

Men der findes faktisk forbrugslån, der ikke er så dyre igen. Hvis du låner mange penge hos et af de større firmaer, du kan stille sikkerhed for lånet, og du har en rimelig indkomst, kan du ofte finde lånene til en ÅOP, der ligner den, de har hos bankerne.

Se på ÅOP ikke renten

Når du vil tage et forbrugslån, vil du ofte bare se på renten på lånet. Hvis den er lav, vil du tænke, at det er et billigt lån. Men du skal ikke kun se på renten, når du ser på, hvilket lån du gerne vil tage. Der er nemlig også en række gebyrer forbundet med at tage et lån.

Gebyrer og renter bliver med en samlet betegnelse kaldt for ÅOP – årlige omkostninger i procent. Jo lavere ÅOP er, des billigere vil lånet være for dig at tage.

Hvis der er noget, du gerne vil købe, men hvor du ikke har pengene til det, kan det altså i nogle tilfælde være relevant for dig at undersøge, om et forbrugslån er det rette for dig.